Ένα σοβαρό περιστατικό έλαβε χώρα στα σύνορα Ελλάδας- ΠΓΔΜ το μεσημέρι της Τετάρτης. Τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας μεταδίδουν πως σημειώθηκαν πυροβολισμοί, οι οποίοι είχαν στόχο να εκδιωχθούν πρόσφυγες.

Στρατιώτες της ΠΓΔΜ πυροβόλησαν στα ελληνοσκοπιανά σύνορα για να εκδιώξουν πρόσφυγες, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΑ.

Πιο συγκεκριμένα, περίπολος του στρατού της ΠΓΔΜ πυροβόλησε αρκετές φορές στον αέρα με στόχο ν’ αποτρέψει ομάδα μεταναστών να περάσουν στο έδαφος της γειτονικής χώρας.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΑ, η περίπολος εντόπισε τους μετανάστες στα σύνορα της Γευγελής και «ακολουθώντας το πρωτόκολλο, οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ στον αέρα, αναγκάζοντάς τους να επιστρέψουν στο ελληνικό έδαφος».

Μάλιστα, ένας μετανάστης κρατήθηκε στην ΠΓΔΜ ενώ οι υπόλοιποι εκδιώχθηκαν προς την Ελλάδα.

Το δημοσίευμα σημειώνει πως «ο στρατός, σε συνεργασία με την αστυνομία των συνόρων, παραμένει προσηλωμένος στην πρόληψη περαιτέρω προσπαθειών για παράνομη είσοδο στο έδαφος της ‘Μακεδονίας’».

Ο εκπρόσωπος του στρατού της ΠΓΔΜ δήλωσε τα εξής:

Η περίπολος προειδοποίησε όπως προβλέπεται τους μετανάστες να σταματήσουν και μάλιστα το έκανε αρκετές φορές. Παρόλα αυτά, οι μετανάστες αγνόησαν τις προειδοποιήσεις. Οι άντρες της περιπόλου πυροβόλησαν αρκετές φορές στον αέρα, προκειμένου να διακόψουν την πορεία των μεταναστών και να επιστρέψουν στην ελληνική επικράτεια. Ένα άτομο που σταμάτησε, συνελήφθη και οδηγήθηκε σε γραφείο του υπουργείου Εσωτερικών για ανάκριση

Θυμίζουμε ότι η ΠΓΔΜ είναι ανάμεσα στις χώρες που έχουν κλείσει τα σύνορά τους με την Ελλάδα για τους μετανάστες απ’ το 2016 και περίπολοι του στρατού ελέγχουν κατά μήκος τα σύνορα, σε συνεργασία με τους συνοριοφύλακες.

Διαβάστε ακόμα:

Παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών για τα κονδύλια στο προσφυγικό

Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Κώστας Τσιρώνης