Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στα Μέγαρα και στο Μαρκόπουλο

LIKE US ON FACEBOOK

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στα Μέγαρα, η οποία εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, περίπου στις 13:15, σε κατοικημένη στον οικισμό Αγ. Τριάδα. Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει και η πυρκαγιά στο Μαρκόπουλο.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην Αγία Τριάδα Μεγάρων, η οποία σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έκαιγε χορτολιβαδική έκταση, αλλά καθώς ήταν εντός του αστικού ιστού έσπευσαν άμεσα στο σημείο και επιχείρησαν για την κατάσβεσή της 28 πυροσβέστες με 14 οχήματα, το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και δύο ελικόπτερα.

Για τον συντονισμό των δυνάμεων, στο σημείο μετέβη εσπευσμένα και ο γ.γ. Πολιτική Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Παράλληλα, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει πίσω από το γήπεδο Μαρκοπούλου στην Αττική.

Νωρίτερα, ενισχύθηκαν και οι πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ συνολικά στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες, 16 οχήματα, το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), μία ομάδα πεζοπόρο, δύο ελικόπτερα και ένα ελικόπτερο ως συντονιστικό καθώς και 10 εθελοντές με 4 οχήματα.

Αξίζει ν΄αναφερθεί ότι σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Μαρκοπούλου Σωτήρης Μεθενίτης, έκανε λόγο για ξεκάθαρο εμπρησμό.

«Υπάρχουν ευρήματα τα οποία είναι τραγικά» τόνισε ο ίδιος, προσθέτοντας επίσης ότι: «Το πρώτο είναι ότι η σύμφωνη γνώμη όλων των αξιωματικών της Πυροσβεστικής είναι ότι πρόκειται για εμπρησμό. Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 2 το μεσημέρι σε έναν ανοιχτό χώρο και ενώ έπνεαν ισχυροί άνεμοι. Είναι αδύνατο σε εκείνο το σημείο να έχει δημιουργηθεί φωτιά από οποιονδήποτε άλλον λόγο. Το πρώτο λοιπόν, είναι ότι έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο που μισεί την περιοχή και τους ανθρώπους της και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή πολλών ανθρώπων».

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή

Σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προειδοποιεί για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς την Κυριακή (κατηγορία κινδύνου 4) στην Αττική και την Εύβοια.

Η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των ανωτέρω περιοχών, προκειμένου να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας και να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Στην ίδια ανακοίνωση συνίσταται ακόμη στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως:

  • Το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού,
  • Η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης,
  • Η χρήση υπαίθριων ψησταριών,
  • Το κάπνισμα μελισσών,
  • Η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.ά.

Επίσης, σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Τέλος, σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Φωτογραφία αρχείου

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved