Ακόμα 14 σοροί βρέθηκαν στην πόλη Παραντάις στη βόρεια Καλιφόρνια ενώ δύο ακόμη πτώματα βρέθηκαν στο Μαλιμπού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 25. Εξακολουθούν ν’ αγνοούνται 35 άνθρωποι.

Η μεγάλη πυρκαγιά στην Καλιφόρνια συνεχίζει να καίει, αφήνοντας τεράστιες καταστροφές και πολύ πόνο στο πέρασμά της. Πρόκειται για μια απ’ τις φονικότερες φωτιές στην ιστορία της Πολιτείας.

“Σήμερα, 14 περισσότερα πτώματα εντοπίστηκαν, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 25”, δήλωσε ο σερίφης Κόρι Χόνεα σε συνέντευξη Τύπου.

μεγάλη πυρκαγιά στην Καλιφόρνια

Προς το παρόν δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία σχετικά με το πώς όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Καλιφόρνια Σκοτ Μακλίν, επισημαίνοντας, παράλληλα ότι η ταυτοποίησή τους θα είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Η πυρκαγιά, η οποία έχει ονομαστεί Camp Fire έχει καταστρέψει ολοσχερώς περισσότερα από 6.700 σπίτια και επιχειρήσεις στην Παραντάις, περισσότερα από κάθε άλλη πυρκαγιά στην Πολιτεία.

μεγάλη πυρκαγιά στην Καλιφόρνια

Οι άνεμοι αναμένεται να ενισχυθούν τις επόμενες ώρες, γεγονός που εκτιμάται ότι θα δυσκολέψει το έργο των πυροσβεστών.

μεγάλη πυρκαγιά στην Καλιφόρνια

Περί τους 250.000 ανθρώπους έχουν υποχρεωθεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, εξαιτίας των τριών πύρινων μετώπων που κατακαίουν την πολιτεία.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε την Πέμπτη κι από τότε οι αρμόδιες υπηρεσίες αδυνατούν να τη θέσουν υπό έλεγχο. Μάλιστα, οι αρχές εκτιμούν ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον τρεις εβδομάδες για να τεθούν πλήρως υπό έλεγχο οι φλόγες στην περιοχή.

Η πυρκαγιά έχει κάψει μέχρι στιγμής περισσότερα από 400.000 στρέμματα και ελέγχεται σε ποσοστό 20%, σύμφωνα με την Cal Fire, την πυροσβεστική υπηρεσία της Καλιφόρνια.

Την ίδια στιγμή, έχουν τραυματισθεί 3 πυροσβέστες.

μεγάλη πυρκαγιά στην Καλιφόρνια

Πολλές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι η καταστροφή οφείλεται στην κακή διαχείριση των δασών.

Ανάμεσα στις πόλεις που έχουν εκκενωθεί είναι και το Θάουσαντ Όουκς, όπου 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Πέμπτη, όταν άνδρας άνοιξε πυρ σε μπαρ.

Σημειώνεται πως πολλοί celebrities, οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, έστειλαν το δικό τους μήνυμα.

Το ζεύγος Kardashian- West με την οικογένειά τους αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σπίτι τους καθώς δόθηκε εντολή εκκένωσης, ενώ η Kim Kardashian ζήτησε απ’ όλους να προσευχηθούν κι ευχαρίστησε τους πυροσβέστες που τους κρατούν ασφαλείας.

Μήνυμα στο Twitter έγραψε κι η Alyssa Milano, η οποία επίσης διαμένει στην περιοχή, προτρέποντας τους χρήστες να ενισχύσουν οικονομικά το έργο των πυροσβεστών που ρισκάρουν τη ζωή τους στα τρία μέτωπα.

Διαβάστε ακόμα:

Καλιφόρνια: Μπαμπάς τραγουδάει στην κόρη του ενώ οδηγάει μέσα στις φλόγες (Video)

Photos: REUTERS/Eric Thayer