Πύρινη λαίλαπα στην Καλιφόρνια | 21 νεκροί, 550 αγνοούμενοι και 3.500 κτίρια στις στάχτες (Video)

LIKE US ON FACEBOOK

«Εφιάλτης» δίχως τέλος οι πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στην Καλιφόρνια. 21 νεκροί, 550 αγνοούμενοι και ανυπολόγιστες καταστροφές. Έκκληση για βοήθεια από άλλες Πολιτείες.

Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό, 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, περίπου 550 εξακολουθούν να αγνοούνται ενώ 3.500 κτίρια (σπίτια και καταστήματα) έχουν καταστραφεί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Los Angeles Times έχουν καταμετρηθεί 11 νεκροί στην κομητεία Σονόμα, έξι στην κομητεία Μεντοσίνο, δύο στην κομητεία Νάπα και δύο στην κομητεία Γιούμπα.

Οι ενισχυμένοι άνεμοι δυσχεραίνουν την κατάσταση ενώ 22 πυρκαγιές έχουν ήδη απανθρακώσει 690.000 στρέμματα γης σε οκτώ καλιφορνέζικες κομητείες.

Πάνω από 8.000 πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες, με την υποστήριξη 70 ελικοπτέρων, 30 αεροσκαφών κι εκατοντάδων οχημάτων. Παράλληλα, η Εθνοφυλακή της Καλιφόρνιας ανέπτυξε 700 στρατιώτες στους οποίους θα προστεθούν σήμερα Πέμπτη άλλοι 1.800.

Οι αρχές απηύθυναν έκκληση στις γειτονικές και άλλες Πολιτείες για βοήθεια.

Αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό, κρίσιμο, καταστροφικό γεγονός. Αυτές οι πυρκαγιές καίνε πιο γρήγορα από όσο μπορεί να τρέξει ένας πυροσβέστης σε ορισμένες περιοχές

Ήδη έχουν δεχτεί ενισχύσεις από κοντινές Πολιτείες (Νεβάδα, Ουάσινγκτον, Όρεγκον, Αριζόνα) ενώ αναμένονται σύντομα και άλλες ενισχύσεις.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump κήρυξε την Τρίτη την Καλιφόρνια σε κατάσταση φυσικής καταστροφής για να διευκολύνει την κινητοποίηση ομοσπονδιακών πόρων.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι και 25.000 έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους μόνο στην κομητεία Σονόμα. Δεκάδες νοικοκυριά είναι χωρίς ρεύμα ενώ δυσκολίες υπάρχουν και στην επικοινωνία.

Photo: Justin Sullivan/ Getty Images

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved