Μια πτήση…τρόμου έζησαν 119 επιβάτες τη Δευτέρα όταν αποκολλήθηκε παράθυρο από το αεροσκάφος και ρούφηξε τον πιλότο! Πώς το αεροσκάφος ρούφηξε τον πιλότο και τι πραγματικά συνέβη κατά τη διάρκεια της πτήσης;

Αν δεν είναι αυτή πτήση του τρόμου…τότε δεν ξέρουμε τι είναι. Το αεροσκάφος ρούφηξε τον πιλότο και οι 119 επιβάτες έζησαν το απόλυτο σοκ.

Όλα συνέβησαν τη Δευτέρα σε πτήση της Sichuan Airlines, το οποίο έκανε επείγουσα αναγκαστική προσγείωση, καθώς ο συγκυβερνήτης βρέθηκε μισός εκτός του αεροσκάφους όταν αποκολλήθηκε παράθυρο του κόκπιτ, σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης επικαλούμενα τον κυβερνήτη του αεροσκάφους.

Ο κυβερνήτης Λιου Τσουαντζιάν ήταν ο ήρωας της πτήσης, αφού προσγείωσε το Airbus A319 χειροκίνητα! Όπως δήλωσε ο ίδιος στην εφημερίδα Chengdu Economic Daily, το αεροπλάνο ήταν στα 32.000 πόδια όταν ακούστηκε ένας εκκωφαντικός ήχος μέσα στο πιλοτήριο.

Τι είχε συμβεί; Λόγω της απώλειας πίεσης και της πτώσης της θερμοκρασίας, το δεξί τζάμι στο κόκπιτ έσπασε και αποκολλήθηκε με αποτέλεσμα να “ρουφήξει” το συγκυβερνήτη ο οποίος βρέθηκε μισός έξω από το παράθυρο.

Τα πάντα μέσα στο κόκπιτ αιωρούνταν. Τα περισσότερα όργανα δεν λειτουργούσαν…και δεν μπορούσα να ακούσω στον ασύρματο. Το αεροπλάνο έτρεμε τόσο πολύ που δεν μπορούσα να διαβάσω τα μανόμετρα

Ο συγκυβερνήτης φορούσε ζώνη ασφαλείας και τα μέλη του πληρώματος του έσωσαν τη ζωή καθώς τον τράβηξαν μέσα. Ο ίδιος, υπέστη εκδορές και διάστρεμμα του καρπού, σύμφωνα με ανακοίνωση απ’ την Διοίκηση Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας αλλά αυτό μοιάζει με “γρατζουνιά” αφού θα μπορούσε να είχε χάσει τη ζωή του.

Ένα ακόμη μέλος του πληρώματος τραυματίστηκε αλλά κανένας από τους επιβάτες δεν έπαθε τίποτα!

Η πτήση 3U8633 της Sichuan Airlines αναχώρησε τη Δευτέρα από το Τσονγκκίνγκ της Κίνας με προορισμό την πρωτεύουσα του Θιβέτ, την Λάσα. Μισή ώρα μετά τη απογείωση έσπασε το τζάμι και έκανε επείγουσα προσγείωση στην πόλη Τσενγκντού στα νοτιοδυτικά της Κίνας.

Ευτυχώς τέλος καλό, όλα καλά…

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός σε αεροπλάνο: Η κίνηση που δεν πρέπει να κάνεις

Photo: ASSOCIATED PRESS