Πτήση απ’ το Κατάρ “απογείωσε” τα κρούσματα του ιού στην Ελλάδα

LIKE US ON FACEBOOK

Κι ενώ τον τελευταίο καιρό τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι ελάχιστα, μια πτήση απ’ το Κατάρ ανέβασε σημαντικά τον αριθμό. 

Την Τρίτη 2 Ιουνίου ανακοινώθηκαν 19 νέα κρούσματα του ιού στην Ελλάδα, 12 από τα οποία αφορούν την πτήση απ’ το Κατάρ που πραγματοποιήθηκε χθες. Σε καραντίνα βρίσκονται και οι 91 επιβάτες της πτήσης αυτής.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.937 (ημερήσια μεταβολή +0,7%), εκ των οποίων 55,3% άνδρες.

Το τελευταίο 24ωρο δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος από κορονοϊό στην Ελλάδα, ενώ συνολικά μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί συνολικά 179 θάνατοι. Η μέση ηλικία των θανόντων από κορονοϊό είναι 76 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 11 (72,7% άνδρες).

Δείτε τον χάρτη με τα κρούσματα ανά τον κόσμο. 

Πτήσεις απ’ το Κατάρ

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τον κ. Χαρδαλιά, στη χθεσινή πτήση της Qatar Airlines, από την Ντόχα προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», βρέθηκαν 12 θετικά δείγματα κατόπιν της διενέργειας του προβλεπόμενου ελέγχου για τη νόσο Covid-19 που πραγματοποιήθηκε στους 91 επιβαίνοντες από τα υγειονομικά κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Εννέα (9) από τους θετικούς επιβάτες είναι υπήκοοι Πακιστάν, προερχόμενοι από την πόλη Γκουχράτ, με άδεια διαμονής στην Ελλάδα, δύο (2) Έλληνες υπήκοοι προερχόμενοι από την Αυστραλία και ένα (1) άτομο ιαπωνικής υπηκοότητας, μέλος ελληνοϊαπωνικής οικογένειας.

Σύμφωνα με το ισχύον πρωτόκολλο για όσους εισέρχονται στη χώρα αεροπορικώς, όλοι οι επιβάτες είχαν μεταφερθεί μετά τον έλεγχο και μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των τεστ σε ξενοδοχεία καραντίνας, όπου και θα παραμείνουν οι μεν θετικοί για 14 ημέρες και οι υπόλοιποι, των οποίων το τεστ ήταν αρνητικό, για 7 ημέρες ως στενές high και low risk επαφές, σύμφωνα και με τις οδηγίες του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Στους αρνητικούς θα επαναληφθεί το τεστ μετά την παρέλευση του 7ημέρου.

Επίσης, ανακοινώνεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μετά τα παραπάνω επιδημιολογικά δεδομένα οι πτήσεις από και προς το Κατάρ αναστέλλονται έως και τις 15 Ιουνίου 2020.

Διαβάστε ακόμα:

Υποχρεωτική καραντίνα και τον Ιούνιο για τους επιβάτες πτήσεων εξωτερικού

Photo: Pixabay
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved