Ψηφίστηκε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης. Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης το καταψήφισαν.

Ψηφίστηκε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα από τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές. Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία ενώ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΝΔ, ΔΗΣΥ, ΧΑ, ΚΚΕ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων), το καταψήφισαν.

Η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης ξεκίνησε την Δευτέρα και σήμερα Τρίτη ψηφίστηκε επί της αρχής.

Κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας επί της αρχής του νομοσχεδίου, εκ μέρους της Ένωσης Κεντρώων, ο Δημήτρης Καβαδέλλας δήλωσε «παρών» προκαλώντας έκπληξη, ακόμη και στο προεδρείο, καθώς ο ειδικός αγορητής του κόμματος, Μάριος Γεωργιάδης, είχε ξεκαθαρίσει από την πρώτη συνεδρίαση ότι «η Ένωση Κεντρώων καταψηφίζει με χέρια και με πόδια» το νομοσχέδιο.

Μάλιστα, ο προεδρεύων, Νίκος Μανιός, ρώτησε τον κ. Καβαδέλλα αν το «παρών» είναι δήλωση ψήφου της Ένωσης Κεντρώων ή δήλωση παρουσίας του βουλευτή.

Μετά από λίγο, ο ειδικός αγορητής, Μάριος Γεωργιάδης, εισήλθε στην αίθουσα και δήλωσε ότι η Ένωση Κεντρώων καταψηφίζει το νομοσχέδιο, όπως έχει δηλώσει εξ’ αρχής. Ο προεδρεύων έκανε δεκτή τη δήλωση του κ. Γεωργιάδη και ζήτησε να διορθωθεί το πρακτικό της ψηφοφορίας.

Να σημειωθεί πως αύριο Τετάρτη, θα ξεκινήσει η συζήτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής. Η συζήτηση του νομοσχεδίου με τα 121 θα ολοκληρωθεί την επομένη ημέρα, Πέμπτη 14 Ιουνίου, στις 3 το μεσημέρι, με την ψήφισή του.

Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει 121 άρθρα, εκτός της ρύθμισης για την αναπροσαρμογή του  ΕΝΦΙΑ, η οποία θα κατατεθεί σήμερα ή αύριο Τρίτη με τη μορφή νομοτεχνικής ρύθμισης ή τροπολογίας, αλλά και μια σειρά διατάξεων που πρέπει άμεσα να υλοποιηθούν, έπειτα από συμφωνία με τους Θεσμούς.

Διαβάστε επίσης:

«Βαρύ» το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης | Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση

Photo: Euorkinissi