Μόλις μια ημέρα μετά το «τελευταίο αντίο» στον Κωνσταντίνο Κατσίφα, ο Αλβανός Πρωθυπουργός προκαλεί χαρακτηρίζοντας «προβοκάτορες κηδειών» όσους πήγαν στην κηδεία.

«Προβοκάτορες κηδειών» για τον Ράμα όσοι πήγαν στην κηδεία του Κατσίφα. Έτσι χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας όσους βρέθηκαν στην κηδεία του 35χρονου, απαντώντας σε σχόλιο χρήστη στο Facebook, ο οποίος τον κάλεσε να «παρέμβει διότι ντροπιαστήκαμε, καθώς έρχονται οι Έλληνες και μας προκαλούν».

Σύμφωνα με όσα έγραψε ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας, «το κράτος μας δεν μάχεται ούτε με φέρετρα και ούτε με προβοκάτορες κηδειών. Όποιος ήρθε να προκαλέσει, εισήλθε, ντρόπιασε τον εαυτό του και τη σημαία του και αποχώρησε. Πατριωτισμός δεν σημαίνει να μισείς τον άλλον και τη γλώσσα του, αλλά να αγαπάς τη χώρα και τη γλώσσα σου. Και εσείς όμως μην χρησιμοποιείτε τον όρο “Greku” διότι είναι εξίσου αηδιαστικό όσο όταν στην άλλη πλευρά χρησιμοποιούν τη λέξη “shqiptari!”».

Την ίδια στιγμή, ο Έντι Ράμα εξέφρασε την άποψη ότι η ελληνική μειονότητα, οι καλοί άνθρωποι της Μειονότητας στους Βουλιαράτες, δεν είναι “greku”, αλλά πολίτες της Αλβανίας, ενώ συνέχισε αφήνοντας αιχμές για άτομα που «βεβηλώνουν τον νεκρό που δήθεν σέβονται».

Μην ανησυχείτε, η Αλβανία δεν “ντροπιάζεται” από ορισμένους άξεστους, που ζουν σαν ύαινες και φωνάζουν σαν κοράκια. Άθλιοι που βεβηλώνουν τον νεκρό που δήθεν σέβονται, και μειώνουν την αξιοπρέπεια της σημαίας του έθνους τους, που έδωσε πολλά στην ανθρωπότητα, ενός λαού που δεν ήταν και δεν μπορεί να είναι ποτέ εχθρός μας, μιας χώρας όπου οι Αλβανοί βρήκαν στέγη, το ίδιο όπως βρήκαν στέγη οι Έλληνες σε μας. Η χώρα τους, όπως κάθε άλλη χώρα, έχει την ατυχία να έχει τους δικούς της χοίρους και γαϊδούρια

Θυμίζουμε ότι ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας είχε χαρακτηρίσει «τρελό» και «εξτρεμιστή» τον ομογενή Κωνσταντίνο Κατσίφα, λίγες ώρες αφότου εκείνος είχε πέσει νεκρός μετά από συμπλοκή του με την αλβανική αστυνομία.

Συγκεκριμένα, μόλις είχε γίνει γνωστή η δολοφονία Κατσίφα, ο κ. Ράμα είχε προχωρήσει σε μία προκλητική ανάρτηση στο Twitter στην οποία υποστήριζε την αλβανική αστυνομία ότι “έκανε τη δουλειά της” μιλώντας για την “απώλεια της ζωής ενός τρελού”.

Διαβάστε ακόμα:

Βουλιαράτες: Σε βαρύ κλίμα το τελευταίο «αντίο» στον Κωνσταντίνο Κατσίφα

Photo: AFP