Πρώτος νεκρός απ’ τον κορονοϊό στην Ελλάδα, αφού ο 66χρονος στην Πάτρα, που έπασχε από καρδιακό νόσημα, κατέληξε στη ΜΕΘ έπειτα απ’ τις επιπλοκές που προκάλεσε ο κορονοϊός.

Ο ασθενής, που είχε μολυνθεί κατά το ταξίδι του στους Αγίους Τόπους, πέθανε στις 03.15 τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Ο 66χρονος μολύνθηκε κατά το ταξίδι του στους Αγίους τόπους και το όρος Σινά, όπου είχε μεταβεί συμμετέχοντας σε εκδρομή με άλλα 53 άτομα, τα περισσότερα από τα οποία προσβλήθηκαν από τον ιό.

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Πανδημία ο κορονοϊός.

Το γκρουπ επέστρεψε στη χώρα στις 27 Φεβρουαρίου και ο ίδιος παρουσίασε σοβαρά συμπτώματα την Κυριακή 1η Μαρτίου.

Αρχικά, πήγε στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, και στη συνέχεια την επόμενη μέρα, την Καθαρά Δευτέρα, μετέβη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών. Δεν θεωρήθηκε ύποπτο κρούσμα για τον ιό καθώς ούτε το Ισραήλ ούτε η Αίγυπτος, αποτελούσαν χώρες με υψηλό κίνδυνο μετάδοσης του ιού σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμός Υγείας.

Μία ημέρα μετά, εμφάνισε συμπτώματα σοβαρής πνευμονίας και με πρωτοβουλία του ιατρικού προσωπικού λήφθηκε δείγμα για να εξεταστεί το ενδεχόμενο για κορονοϊό.

Τελικά, επιβεβαιώθηκε πως ήταν θετικός στον ιό την Τετάρτη 4 Μαρτίου και απομονώθηκε. Η κατάσταση της υγείας του ήταν σοβαρή και διασωληνώθηκε σε απομονωμένο δωμάτιο. Μετά από μερικές μέρες εισήλθε στην εντατική καθώς χρειάστηκε μηχανική υποστήριξη.

Κανόνες υγιεινής για τον κοροναϊό που όλοι πρέπει ν’ ακολουθούμε.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για τον πρώτο νεκρό απ’ τον κορονοϊό στην Ελλάδα:

«Ανακοινώνεται ο πρώτος θάνατος από το νέο κορονοϊό SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Πρόκειται για 66χρονο Έλληνα πολίτη, με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εισήχθη στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του ΠΓΝ Πατρών στις 2 Μαρτίου 2020 και διασωληνώθηκε στις 6 Μαρτίου 2020. Το πρωί της 10ης Μαρτίου, ο ασθενής παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε, πάρα τις γενόμενες θεραπευτικές παρεμβάσεις, στις 12 Μαρτίου 2020 στις 03:15».

Δείτε στον χάρτη τα κρούσματα ανά τον κόσμο.  

Δείτε ακόμα:

Σου ήρθε κι εσένα μήνυμα στο κινητό για τον κορονοϊό;

Photo: EUROKINISSI