Προθεσμία σε Λυκουρέζο και Παναγόπουλο για ν’ απολογηθούν

LIKE US ON FACEBOOK

Δόθηκε προθεσμία σε Λυκουρέζο και Παναγόπουλο για ν’ απολογηθούν για την υπόθεση της “μαφίας των φυλακών” στην οποία φέρεται να εμπλέκονται.

Μέχρι τη Δευτέρα δόθηκε προθεσμία σε Λυκουρέζο και Παναγόπουλο για ν’ απολογηθούν για τη “μαφία των φυλακών” ενώπιον του ανακριτή. Μέχρι τη Μεγάλη Δευτέρα και οι δύο θα βρίσκονται υπό κράτηση στη ΓΑΔΑ, καθώς κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση και απόπειρα εκβίασης.

Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θεόδωρος Παναγόπουλος οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής ενώπιον του ειδικού ανακριτή Ευτ. Νικόπουλου για να πάρουν τελικά προθεσμία και να απολογηθούν τη Μεγάλη Δευτέρα.

Σε μια πολύ σύντομη δήλωσή του έξω απ’ το ανακριτικό γραφείο, ο κ. Λυκουρέζος είπε: «Εγώ και ο Θοδωρής μέλη εγκληματικής οργάνωσης από το 2014. Αν είναι δυνατόν!»

Νωρίτερα, σε δήλωσή του ο συνήγορος του γνωστού ποινικολόγου υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι οι αποφάσεις των δικαστικών οργάνων πρέπει να είναι σεβαστές υπό δυο προϋποθέσεις: Να είναι σύμφωνες με το νόμο και να διαπνέονται από νηφαλιότητα.

Κατά τον ίδιο, όμως, δεν υπάρχει κάποια αιτιολογία για το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Αλέξανδρου Λυκουρέζου πριν απολογηθεί και δεν διαπνέεται από νηφαλιότητα. «Δημιούργησε ένα τοξικό κλίμα παραβιάζοντας το τεκμήριο αθωότητας», είπε χαρακτηριστικά κ. Κονταξής.

Όπως είπε ο συνήγορος, ο κ. Λυκουρέζος είναι σοκαρισμένος.

Δεν υπάρχει κάτι στη δικογραφία. Ένταλμα συλλήψεως εκδίδεται όταν κάποιος είναι ύποπτος φυγής. Ο κ. Λυκουρέζος είναι γνωστής κατοικίας, κάθε μέρα στα δικαστήρια

Αναφορικά με τον Θεόδωρο Παναγόπουλο και αυτός οδηγήθηκ σήμερα Παρασκευή στον ανακριτή και πήρε προθεσμία. Ο κ. Παναγόπουλος αντιμετωπίζει και αυτός τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της απόπειρας εκβίασης.

Και οι δύο δικηγόροι κρίθηκαν ύποπτοι φυγής και τέλεσης νέων αδικημάτων και γι’ αυτό εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.

H σύλληψη του Αλέξανδρου Λυκουρέζου έγινε χθες νωρίς την Πέμπτη, ενώ μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης και σε βάρος του δικηγόρου Θεόδωρου Παναγόπουλου, ο οποίος βρισκόταν σε δίκη στα Ιωάννινα.

Διαβάστε επίσης:

Οι διάλογοι που εμπλέκουν τον Λυκουρέζο με τη μαφία των φυλακών

Credits: : EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ




Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved