Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Εθνική Νέων Ανδρών στο πόλο

LIKE US ON FACEBOOK

Πολλά συγχαρητήρια! Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Εθνική Νέων Ανδρών στο πόλο, στο πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στο Μινσκ της Λευκορωσίας.

Μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος πέρυσι, η ομάδα του Τεό Λοράντος κατάφερε να ανέβει ξανά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και στην Ευρώπη.

Ο αγώνας ξεκίνησε μέτρια για την Εθνική, αλλά τελικά κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να αναδειχθεί Πρωταθλήτρια, επικρατώντας με 14-12 απέναντι στο Μαυροβούνιο.

Η Εθνική πόλο έδειξε το καλύτερο πρόσωπό της στο δεύτερο οκτάλεπτο, παρόλο που η αντίπαλη ομάδα είχε το προβάδισμα δύο τερμάτων μέχρι τα μισά του οκταλέπτου.

Παρόλα αυτά, ο Γκιουβέτσης μείωσε σε 7-6, για να φέρει μετά από λίγο τον αγώνα στα ίσα ο Παπαναστασίου στο 1.44′. Δύο δευτερόλεπτα πριν το τέλος του οκτάλεπτου, ο Αλαφραγκής δίνει το πρώτο προβάδισμα στην Εθνική.

Στη συνέχεια, οι Μαυροβούνιοι δεν άφηναν την Εθνική να ξεπεράσει τα δύο τέρματα, μειώνοντας συνεχώς τη διαφορά, αλλά η ελληνική ομάδα με έξυπνη στρατηγική κατάφερε να νικήσει, κάνοντας το 14-12.

Πρώτος σκόρερ της εθνικής αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Γκιουβέτσης με 5 γκολ, ενώ για το Μαυροβούνιο ο Τζούρο Ράντοβιτς σημείωσε ισάριθμα τέρματα.

Σημειώνεται ότι αυτό είναι το 6ο μετάλλιο που κερδίζει η ελληνική υδατοσφαίριση μέσα στο 2018, σε μεγάλες διοργανώσεις (Παγκόσμια, Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και Μεσογειακούς αγώνες).

Οι δύο ομάδες:

Ελλάδα: Ρομπόπουλος 1, Γκιουβέτσης 5, Νικολαΐδης 2, Παπαναστασίου 3, Αλαφραγκής 1, Καλογερόπουλος 1, Κάκαρης 1

Μαυροβούνιο: Φρανέτα 1, Ντζ. Ράντοβιτς 5, Μάτκοβιτς 3, Ντ. Ράσκοβιτς 1, Τσέτσκοβιτς 1, Μιγιούσκοβιτς 1

Τα οκτάλεπτα: 5-3, 2-5, 2-4, 3-2

Διαβάστε κι αυτό:

Περήφανοι! Παγκόσμιοι πρωταθλητές οι έφηβοι στο πόλο

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved