Πρόταση εισαγγελέα για αθώωση Τσουκάτου στην υπόθεση Siemens

LIKE US ON FACEBOOK

Καινούρια δεδομένα φαίνεται να προκύπτουν από την εκδίκαση των ατόμων που αναμειγνύονται στο σκάνδαλο της Siemens με αποκορύφωμα την τελευταία πρόταση της εισαγγελέως του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Η εισαγγελέας, Ελένη Σκεπαρνιά, που εκδικάζει την υπόθεση Siemens και πιο συγκεκριμένα τη σύμβαση 8002 του ΟΤΕ που υπογράφηκε με τη γερμανική εταιρεία το 1997, πρότεινε την αθώωση του Θεόδωρου Τσουκάτου για συνεργεία σε δωροδοκία υπαλλήλων του ΟΤΕ.

Ο τέως «στρατηγός» του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την εισαγγελέα της υπόθεσης Siemens, χρηματοδοτήθηκε με 1 εκατομμύριο μάρκα στην Αυστρία το 1999 από κεντρικό λογαριασμό της εταιρείας. Το ποσό αυτό λέγεται πως δεν είχε προορισμό τα ταμεία του κόμματος, αλλά άγνωστα πρόσωπα.

Λόγω του ότι η εύρεση των προσώπων αυτών, που εξέλαβαν το 1 εκατομμύριο, η κ. Σκεπαρνιά ζήτησε την αθώωση του Θεόδωρου Τσουκάτου, αλλά και των προσώπων που μεσολάβησαν για να φτάσουν τα χρήματα στον ίδιο.

Ως «δικαίωση της Δικαιοσύνης και της λογικής» χαρακτήρισε την ενέργεια αυτή ο συνήγορος του Τσουκάτου, Διονύσης Γκούσκος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Η πρόταση της κ. Εισαγγελέως περί αθώωσης του Θ. Τσουκάτου ανεξαρτήτως της εσφαλμένης αιτιολογίας της, είναι μία πρώτη δικαίωση της Δικαιοσύνης και της λογικής

Να υπενθυμίσουμε πως η εκδίκαση για την υπόθεση Siemens αφορά τα «μαύρα» ταμεία και τα «δώρα» που κατέφθαναν σε φυσικά πρόσωπα μέσω off shore εταιρειών.

Κατά την εισαγγελία τα παραπάνω ατόπημα «ήταν πάγια τακτική της μητρικής εταιρείας για όλες τις χώρες με τις οποίες συνεβλήθη από το 1980 έως το 2006 (…) Στην Ελλάδα οι δωροδοκίες ήταν μακραίωνη παράδοση. Μέχρι την 8002 που υπεγράφη τo 1997 η Siemens φαίνεται να έδινε ανά έτος 15 εκατομμύρια ευρώ».

Διαβάστε επίσης:

Ομόρφωνα ένοχος ο Μαντέλης για την υπόθεση Siemens | Κάθειρξη 8 χρόνων με αναστολή

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved