Προσβάσιμος ο κατάλογος των θυμάτων απ’ τις πυρκαγιές, σύμφωνα με την ενημέρωση απ’ τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) για όσους θέλουν να λάβουν γνώση.

Σύμφωνα με ενημέρωση απ’ την ΓΓΠΠ είναι προσβάσιμος ο κατάλογος των θυμάτων απ’ τις πυρκαγιές στην ανατολική Αττική και εκεί μπορούν να απευθυνθούν όλοι όσοι θέλουν να λάβουν γνώση.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΓΓΠΠ, «ο κατάλογος με τα ονόματα των θυμάτων από την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική τηρείται στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στην οποία μπορούν να απευθύνονται όσοι θέλουν να λάβουν γνώση, έπειτα από αίτησή τους».

Η ηλεκτρονική διεύθυνση της ΓΓΠΠ είναι η www.civilprotection.gr και η ταχυδρομική: Ευαγγελιστρίας 2, 105 63 Αθήνα. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας της ΓΓΠΠ είναι τα ακόλουθα: 2131510163, 2131510186, 2131510176.

92 οι νεκροί απ’ τις πυρκαγιές | 2 μη ταυτοποιημένες σοροί

Λίγο πριν ξεκινήσει η εξέταση των συγγενών των θυμάτων, στις εισαγγελικές αρχές έφτασε η λίστα με τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς. 92 νεκροί στο Μάτι σύμφωνα με την Ιατροδικαστική Υπηρεσία.

Μέσα στους 92 νεκρούς, δεν είναι μόνο εκείνοι που έχασαν την ζωή τους στην φονική πυρκαγιά. Στους νεκρούς προστίθενται και εκείνοι που κατέληξαν στο νοσοκομείο.

Στην Εισαγγελία Αθηνών έχουν μέχρι στιγμής μεταβή 25 μάρτυρες, στελέχη των σωμάτων ασφαλείας. Σήμερα, Τετάρτη 8 Αυγούστου, εξετάστηκε ως μάρτυρας και ο Βασίλης Ματθαιόπουλος, ο οποίος ήταν υπαρχηγός της Πυροσβεστικής όταν διαδραματίστηκαν οι φονικές πυρκαγιές αλλά αυτή την στιγμή είναι ο νυν αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος.

Αναμένεται να διαβιβαστεί και ένας φάκελος της Πυροσβεστικής που μέσα εκεί βρίσκονται όλα τα στοιχεία των ερευνών που έκανε η ίδια.

Ωστόσο, ο αριθμός των μαρτύρων που θα κληθούν να δώσουν κατάθεση αναμένεται να αυξηθεί και άλλο. Καθώς, οι εισαγγελικές αρχές έχουν ήδη στα χέρια τους τις συνομιλίες των στελεχών της τις ώρες που διαδραματιζόντουσαν τα τραγικά γεγονότα.

Διαβάστε αναλυτικά για την εισαγγελική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη:

92 οι νεκροί στο Μάτι σύμφωνα με τους ιατροδικαστές | 2 μη ταυτοποιημένες σοροί

Photo: Reuters/ Alkis Konstantinidi