Την προσοχή των εταιρειών αεροπορικών μεταφορών συνιστά ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (Eurocontrol) αναφορικά με τις πτήσεις πάνω απ’ την ανατολική Μεσόγειο λόγω Συρίας.

Λόγω της πιθανής έναρξης αεροπορικών πληγμάτων στη Συρία, οι πτήσεις στην ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να διεξάγονται με πολύ μεγάλη προσοχή, σύμφωνα με τον Eurocontrol.

Ο Οργανισμός συνέστησε στις αεροπορικές εταιρείες να επιδείξουν μεγάλη προσοχή στον εναέριο χώρο της ανατολικής Μεσογείου τις επόμενες 72 ώρες.

«Πύραυλοι αέρος-εδάφους και πύραυλοι Κρουζ ίσως εκτοξευθούν την περίοδο αυτή και υπάρχει ενδεχόμενο διακοπής των ραδιοεπικοινωνιών και των συστημάτων υποβοήθησης της πλοήγησης», αναφέρει συγκεκριμένα η προειδοποίηση από πλευράς του Eurocontrol.

Την Τρίτη Ρωσία και οι ΗΠΑ διαφώνησαν στα Ηνωμένα Έθνη για τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία ενώ την ίδια στιγμή πιστεύεται πως η Ουάσινγκτον και οι σύμμαχοί της ενδεχομένως ν’ αναλάβουν στρατιωτική δράση εναντίον των δυνάμεων του Σύρου προέδρου, Μπασάρ αλ Άσαντ, στον απόηχο της χημικής επίθεσης στην Ντούμα το Σάββατο. Η Ρωσία, ωστόσο, κάνει έκκληση να μην αναληφθεί στρατιωτική δράση.

Η αμερικανική πλευρά είχε αφήσει τις προηγούμενες ημέρες ανοιχτό το ενδεχόμενο για στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία ως απάντηση στη χρήση χημικών όπλων.

«Χρειάζεται προσοχή στον σχεδιασμό πτήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο και στην περιοχή πληροφοριών πτήσης (FIR) της Λευκωσίας», συμπλήρωσε ο Οργανισμός στην ανακοίνωσή του, ωστόσο, δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις.

Για την προειδοποίησή του για τις πτήσεις στην ανατολική Μεσόγειο προς τους αερομεταφορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Eurocontrol επικαλείται οδηγίες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA).

Διαβάστε και αυτό:

«Όχι» από ΟΗΕ στα προτεινόμενα σχέδια για έρευνες στην Ντούμα