Μεγάλη απάτη στο Διαδίκτυο στην Ελλάδα που “τσιμπάει” και τελικά κερδίζει χρήματα από ανυποψίαστους καταναλωτές που κάνουν τις αγορές τους online.

Οι αγορές μέσω διαδικτύου έχουν κατακτήσει εκατομμύρια καταναλωτές σε όλον τον κόσμο. Δεν είναι λίγες όμως οι φορές που επιτήδειοι εκμεταλλεύονται την απειρία των Ελλήνων καταναλωτών με αποτέλεσμα να ανθούν οι απάτες είτε αυτή αφορά σε ελαττωματικά προϊόντα είτε σε απώλεια χρημάτων μια και το προϊόν δεν φτάνει ποτέ στα χέρια του αγοραστή. Μεγάλη απάτη στο Διαδίκτυο στην Ελλάδα και χρειάζεται προσοχή.

Πιο συγκεκριμένα, η Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος έχει δημιουργήσει ένα ισχυρό δίκτυο προστασίας με αποτέλεσμα πολλές από τις περισσότερες διαδικτυακές απάτες να εξιχνιάζονται με μικρό χρόνο.

Η διερεύνηση ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με την οποία στο πλαίσιο αγοράς ενός smartphone σε δελεαστική τιμή, από γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ο καταγγέλλων κατέθεσε τα χρήματα αγορά αλλά ποτέ δεν παρέλαβε το κινητό τηλέφωνο.

Στο πλαίσιο της έρευνας ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή ενός Έλληνα οποίος το είχε κάνει σύστημα με αποτέλεσμα να εξαπατήσει ακόμα 3 αγοραστές.

Όπως προέκυψε δρούσε:

  • μέσω δελεαστικών αγγελιών σε ιστοσελίδες αγοραπωλησιών και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης .
  • με την ιδιότητα του αγοραστή εξαπατούσε πωλητές έξυπνων κινητών τηλεφώνων (smartphones) και ειδών τεχνολογίας αποστέλλοντας τους πλαστογραφημένα αποδεικτικά κατάθεσης χρημάτων, απαιτώντας στη συνεχεία την αποστολή των αντικειμένων χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί η κατάθεση των χρημάτων.

Πώς θα προστατευτείτε

Διαβάστε αναλυτικά στο dikastiko.gr

Διαβάστε επίσης:

Τι αγοράζουν οι Έλληνες κάθε 15 λεπτά; Έρευνα απαντά!