Με τις online αγορές και τις online συναλλαγές, μπορούμε εύκολα να πέσουμε θύμα απάτης χωρίς καλά να το καταλάβουμε.

Γι’ αυτό εμείς εδώ στο iPop.gr αποφασίσαμε να δημοσιεύσουμε ένα μήνυμα- scam που μπορεί να σου έρθει στο κινητό και να σου αδειάσει τον λογαριασμό χωρίς να προλάβεις να κάνεις και πολλά. Σ’ εμάς ήρθε το μήνυμα απ’ την Εθνική τράπεζα και για την ακρίβεια από έναν αποστολέα που εμφανιζόταν ως η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Το μήνυμα έγραφε πως ο λογαριασμός στο iBank είναι κλειδωμένος και στη συνέχεια υπήρχε ένα link, το οποίο έπρεπε να πατήσουμε για να ξεκλειδώσει ο λογαριασμός.

Συγκεκριμένα το μήνυμα ανέφερε:

Ο λογαριασμός σας είναι αποκλεισμένος, πατήστε εδώ για να ξεκλειδώσετε τη διεύθυνση

μήνυμα απ' την Εθνική τράπεζα

Το iPop.gr, μετά από επικοινωνία με το call center της Εθνικής Τράπεζας, ενημερώθηκε πως πρόκειται για μήνυμα- scam, το οποίο έχει στόχο ν’ αποσπάσει χρήματα από πελάτες.

Σε περίπτωση που λάβετε το συγκεκριμένο μήνυμα, ΜΗΝ ανοίξετε σε καμία περίπτωση το link και επικοινωνήστε αμέσως με την Τράπεζα προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι ο λογαριασμός σας είναι ασφαλής.

Σημειώνεται πως τις περισσότερες φορές που θα λάβεις μήνυμα απ’ την Εθνική για το iBank σου είναι προς ενημέρωσή σου για συναλλαγές που έχουν γίνει ή για να σου αποσταλεί το i-code προκειμένου να ολοκληρώσεις μια online συναλλαγή:


Κάθε φορά που θέλετε να ολοκληρώσετε συναλλαγή που απαιτεί χρήση SMS i-code:

  • Επιλέγετε την εντολή «Αποστολή i-code με SMS».
  • Σε λίγα δευτερόλεπτα θα αποσταλεί στο κινητό σας τηλέφωνο γραπτό μήνυμα SMS με αποστολέα “i-bank”, το οποίο θα περιλαμβάνει τα βασικά στοιχεία της συναλλαγής, μαζί με:

-έναν 6-ψήφιο κωδικό (SMS i-code) και
-έναν 3-ψήφιο αριθμό επιβεβαίωσης.

  • Εισάγετε τον 6-ψήφιο κωδικό που περιλαμβάνεται στο γραπτό μήνυμα, στο αντίστοιχο πεδίο στην οθόνη του υπολογιστή σας και επιλέγετε «Εκτέλεση» για να πραγματοποιηθεί η συναλλαγή.
  • Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής ένας 3-ψήφιος αριθμός επιβεβαίωσης θα εμφανιστεί  στην οθόνη του υπολογιστή σας.
  • Αυτός ο 3-ψήφιος αριθμός πρέπει να είναι ο ίδιος με τον 3-ψήφιο αριθμό επιβεβαίωσης που σας έχει αποσταλεί.

Διαβάστε ακόμα:

Πώς δεν θα πέσεις θύμα στις online αγορές! Οδηγίες προς τους καταναλωτές

Photo: Pixabay