Για άλλη μία φορά, ένα αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρείας Myanmar προσέφερε μια επεισοδιακή πτήση στους επιβάτες της που ταξίδευαν με προορισμό την Mandalay.

Την ανώμαλη προσγείωση αεροπλάνου της πτήσης UB-130 έζησαν οι 89 επιβαίνοντες του αεροσκάφους Embraer 190. Ο πιλότος, δείχνοντας ψυχραιμία στο πρόβλημα που προέκυψε στο σκάφος, έκανε αναγκαστική προσγείωση χωρίς τη βοήθεια των μπροστινών τροχών.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθυντής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Myanmar ο πιλότος πριν πάρει την απόφαση να προσγειώσει το αεροπλάνο αντιλήφθηκε το πρόβλημα. Με δύο προσπάθειες μία μέσω του αυτόματου συστήματος και μία χειροκίνητη δοκίμασε να λύσει τη δυσλειτουργία κάτι που εν τέλει δεν έγινε ποτέ.

ανώμαλη προσγείωση αεροπλάνου

Σε βίντεο που έχει αναρτηθεί στα social media γίνεται εμφανές πως η προσγείωση του αεροπλάνου γίνεται με άρτιο τρόπο παρά το επίπεδο δυσκολίας που υπήρχε.

Δείτε αναλυτικά το βίντεο της προσγείωσης:

Μάλιστα αναφέρεται πως μετά την ανώμαλη προσγείωση του αεροπλάνου κανείς από τους επιβαίνοντες της πτήσης δεν τραυματίστηκε και πως όλοι αποβιβάστηκαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Το συμβάν αυτό σχολίασαν πολλοί επιβάτες μετά την αποβίβαση τους. Πιο συγκεκριμένα ο Soe Moe είπε πως «όλοι οι επιβάτες είδαμε καπνό όταν προσγειωθήκαμε», καταλήγοντας πως «όλοι ήμασταν καλά».

Δείτε αναλυτικά το βίντεο που αναρτήθηκε με τις αντιδράσεις των επιβατών κατά την προσγείωση:

Να υπενθυμίσουμε πως το γεγονός είναι επακόλουθο τους συμβάντος που έγινε την περασμένη Κυριακή από αεροσκάφος της Biman Bangladesh Airlines που βγήκε εκτός αεροδιάδρομου κατά τη διάρκεια της προσγείωσης και είχε ως αποτέλεσμα 11 τραυματίες.

Διαβάστε επίσης:

Καμία πτήση με Boeing 737 MAX 8 μετά την τραγωδία με τους 157 νεκρούς

Photo: US ABC