Πρόσφυγες κατασκήνωσαν στο Σύνταγμα | Αρνούνται να φύγουν (Photos)

LIKE US ON FACEBOOK

Οι πρόσφυγες στο Σύνταγμα κατασκήνωσαν το βράδυ της Παρασκευής, καθώς μετά την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια, έμειναν άστεγοι. Επιτακτική είναι η ανάγκη για εξεύρεση λύσης. Τι αναφέρει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στην ανακοίνωσή του.

Από το βράδυ της Παρασκευής βρίσκονται οι πρόσφυγες στο Σύνταγμα μαζί με τις σκηνές τους και αρνούμενοι να κάνουν πίσω και να αποχωρήσουν.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για περίπου 50 άτομα που έστησαν 20 σκηνές απέναντι από τη Βουλή. Τα άτομα αυτά έμεναν στο υπό κατάληψη κτίριο στα Εξάρχεια, το οποίο εκκενώθηκε μετά τη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας. Κι έτσι οι πρόσφυγες, μεταξύ τους και μικρά παιδιά, έχουν μείνει άστεγοι όπως ισχυρίζονται και οι ίδιοι.

πρόσφυγες στο Σύνταγμα

Η ανάγκη για εξεύρεση λύσης είναι επιτακτική. Έτσι, από το πρωί του Σαββάτου κιόλας ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην αστυνομία και τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Μάλιστα, ένα λεωφορείο πήγε στο Σύνταγμα για να τους μεταφέρει σε δομές φιλοξενίας, όπως αναφέρθηκε και σε ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ωστόσο οι ίδιοι αρνούνται να μεταφερθούν και παραμένουν με τις σκηνές τους στο Σύνταγμα.

πρόσφυγες στο Σύνταγμα

Σύμφωνα με πληροφορίες, θέλουν να μείνουν στην Αθήνα και δηλώνουν ότι θα παραμείνουν με σκηνές στο Σύνταγμα, μέχρι να βρεθεί λύση που να ικανοποιεί τα αιτήματά τους.

Να θυμίσουμε πως στις αρχές Απρίλη, πρόσφυγες και μετανάστες είχαν κάνει κατάληψη στις γραμμές τρένων στον Σταθμό Λαρίσης καθώς τους αρνήθηκαν την μετάβαση στα Διαβατά. Η μεγάλη αναστάτωση είχε προκληθεί καθώς οργανώσεις το προηγούμενο βράδυ είχαν μεταδώσει πως δήθεν θα άνοιγαν τα σύνορα, με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη αναστάτωση.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής:

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής προτείνει στους πρόσφυγες που κατασκήνωσαν στο Σύνταγμα να μεταφερθούν σε διαθέσιμες θέσεις φιλοξενίας, ενώ προσθέτει ακόμη και ότι η παραμονή τους «δημιουργεί αρνητική εικόνα για τους ίδιους στην ελληνική κοινή γνώμη».

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του το υπουργείο αναφέρει ότι: «Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με τον ΔΟΜ, από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το ζήτημα, έχει προτείνει στους ανθρώπους αυτούς να μεταφερθούν σε διαθέσιμες θέσεις φιλοξενίας σε ξενοδοχεία και άλλα καταλύματα, όπως έγινε και με τους υπόλοιπους που ήταν σε καταλήψεις» και σημειώνει ακόμη πως:

Συνεχίζεται η προσπάθεια, προκειμένου να πεισθούν να μεταφερθούν και να εκκενώσουν τον χώρο που έχουν καταλάβει. Καλούμε τους πολίτες τρίτων χωρών να ακολουθήσουν τις οδηγίες των ελληνικών αρχών και να μεταφερθούν άμεσα στα ξενοδοχεία

Το ΥΜΕΠΟ στη συνέχεια υπογραμμίζει ακόμη ότι: «Η καθυστέρηση δεν βοηθάει στη βελτίωση της κατάστασής τους, δυσκολεύει την προσπάθεια των ελληνικών αρχών για ικανοποιητικές συνθήκες φιλοξενίας, ενώ δημιουργεί αρνητική εικόνα για τους ίδιους στην ελληνική κοινή γνώμη», για να καταλήξει στην ανακοίνωσή του ότι:

Επαναλαμβάνουμε πως το ΥΜΕΠΟ, σε κάθε περίπτωση φροντίζει για τα δικαιώματά τους, αλλά και οι ίδιοι υποχρεούνται να σέβονται τις διεθνείς συνθήκες και τους νόμους της χώρας που τους φιλοξενεί

πρόσφυγες στο Σύνταγμα

Διαβάστε και αυτό:

Διαβατά: Άδειασε ο άτυπος καταυλισμός προσφύγων

Photos: Intime
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved