Προσφεύγουν στο ΣτΕ οι εργαζόμενοι του MEGA | Στάση εργασίας στα κανάλια

LIKE US ON FACEBOOK

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας αναμένεται να προσφύγουν οι εργαζόμενοι του MEGA μετά την απόφαση του ΕΣΡ να βάλει «λουκέτο» στο κανάλι. Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ και η στάση εργασίας στα κανάλια σε ένδειξη συμπαράστασης.

Προσφεύγουν στο ΣτΕ οι εργαζόμενοι του MEGA, οι οποίοι αναμένεται να ζητήσουν με ασφαλιστικά μέτρα προσωρινή διαταγή αναστολής της απόφασης του ΕΣΡ.

Οι εργαζόμενοι του MEGA τόνισαν πως θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να δικαιωθούν ενώ ξεκαθάρισαν ότι θ’ ασκήσουν πιέσεις στο Δ.Σ. του καναλιού προκειμένου να καταθέσουν τα μέλη του επίσης προσφυγή στο ΣτΕ σε βάρος της απόφασης του ΕΣΡ.

Σε σχετική ερώτηση της «Εφημερίδας των Συντακτών», ο Ροδόλφος Μορώνης, αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, απάντησε:

Αν πράγματι οι μέτοχοι του καναλιού εννοούν όσα υποστηρίζουν έχουν περιθώριο να προσφύγουν στο ΣτΕ και να ζητήσουν αναστολή της απόφασής μας…

Ο ίδιος πρόσθεσε πως τα συμπληρωματικά στοιχεία που κατέθεσε ο νομικός εκπρόσωπος του MEGA σήμερα (13/3) δεν ελήφθησαν υπόψιν καθώς είχε βγει απόφαση από το ΕΣΡ, όμως, συνέχισε λέγοντας πως δεν θα άλλαζε κάτι καθώς επρόκειτο απλά για το πρόγραμμα του καναλιού από το οποίο φαίνεται ότι δεν υπάρχουν ειδήσεις και ενημερωτικές εκπομπές.

Ο κ. Μορώνης συμπλήρωσε πως δεν περιλαμβανόταν σχέδιο για τη λειτουργία του καναλιού από εδώ και στο εξής αλλά αναφορές στο προηγούμενο που είχε εκπονηθεί για τη συνέχιση του MEGA ως γενικού περιεχομένου ενημερωτικού χαρακτήρα, το οποίο και θα τροποποιηθεί αναλόγως ώστε το κανάλι να λειτουργεί ως θεματικό. Ως προς το προσωπικό το μόνο που αναφέρονταν ήταν ότι ο αριθμός των εργαζομένων θα είναι μεγαλύτερος από τους 50 που υποχρεώνει η νομοθεσία.

Ψήφισμα απλήρωτων εργαζομένων του MEGA:

«Η απόφαση του ΕΣΡ βάζει και τυπικά την «ταφόπλακα» στη λειτουργία του πρώτου ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού της χώρας. Παρά τις προσπάθειες των εργαζομένων που στήριξαν έμπρακτα το κανάλι, παραμένοντας απλήρωτοι και χωρίς καμία στήριξη από την πλευρά των μετόχων, φαίνεται ότι θα ικανοποιηθούν όλοι αυτοί που επιθυμούσαν διακαώς το κλείσιμο του Mega. Μέτοχοι «αμέτοχοι», κυβέρνηση, τράπεζες, ανταγωνιστές. Ο καθένας μπορεί να βάλει τους εμπλεκόμενους σε όποια σειρά θέλει. Και οι εργαζόμενοι καταλήγουμε στην πυρά, ως μία άλλη Ιφιγένεια, προκειμένου να ικανοποιηθούν επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα. Υπάρχει χρόνος και τρόπος να αποτραπεί το «μαύρο»; Εφόσον θέλουν οι μέτοχοι, υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Αρκεί να χρησιμοποιήσουν όλα τα νομικά εργαλεία για να πετύχουν την αναστολή εφαρμογής της απόφασης του ΕΣΡ.

Οι 420 εργαζόμενοι καλούμε τους μετόχους να αποδείξουν έμπρακτα τη βούληση τους για να «παραμείνει στη ζωή» το κανάλι και άμεσα να προχωρήσουν σε όλα τα απαραίτητα ένδικα μέσα. Η οποιαδήποτε καθυστέρηση θα αποβεί μοιραία και πρέπει να γνωρίζουν ότι θα αναλάβουν την ευθύνη για το «λουκέτο» του καναλιού.

Όλα όσα έχουν συμβεί στο Mega τα τελευταία δύο χρόνια καταπατούν κάθε έννοια λογικής και ηθικής, ενώ έχει καταστρατηγηθεί η εργατική νομοθεσία. Φτάσαμε στο σημείο από την απλήρωτη εργασία μας να έχει αποπληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος του τραπεζικού δανεισμού της εταιρείας, με τις αμοιβές μας να παραμένουν δεσμευμένες στις τράπεζες. Και όλοι να σφυρίζουν αδιάφορα.

Καλούμε τους μετόχους, την Κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και τις Τράπεζες να βρουν τρόπο να μας αποδοθούν τα οφειλόμενα μας. Μόνο ένα μέρος των δεσμευμένων από τις τράπεζες χρημάτων, αρκεί για να εξοφληθούμε.

Επιτέλους, έφτασε η ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Γιατί μιλάμε για ανθρώπινες ζωές 420 ανθρώπων και των οικογενειών τους».

ΕΣΗΕΑ: Όχι άλλο «μαύρο»

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΕΣΗΕΑ λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης για τη διακοπή της λειτουργίας του MEGA:

«ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΜΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ

Οι μέτοχοι του «MEGA» δεν μπορεί να παραμένουν άλλο… αμέτοχοι.

Η αρνητική απόφαση του ΕΣΡ στο αίτημα του τηλεοπτικού σταθμού «MEGA» για αλλαγή της φυσιογνωμίας του, ρίχνει «μαύρο» στο πρώτο ιδιωτικό κανάλι της χώρας και οδηγεί σε εξόντωση τους 420 απλήρωτους εργαζόμενους. Ο μοναδικός τρόπος να παραμείνει σε λειτουργία το «MEGA» είναι, εδώ και τώρα οι μέτοχοι, να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα που παρέχει ο Νόμος προκειμένου να καταστεί προσωρινά ανενεργή και τελικά να ακυρωθεί η απόφαση του ΕΣΡ που βάζει «λουκέτο» στο κανάλι. Χρόνος υπάρχει. Όπως και νομικά εργαλεία που μπορούν να αποτρέψουν το καίριο αυτό πλήγμα στην πολυφωνία και στη Δημοκρατία.

Ήρθε η ώρα επιτέλους, να αποδείξουν ότι οι μέχρι τώρα ενέργειές τους δεν ήταν προσχηματικές.

Στο χέρι των μετόχων είναι να μην ταυτιστούν στην κοινή γνώμη ως το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα αντεργατικής συμπεριφοράς προς εργαζόμενους που όχι απλώς στήριξαν τη λειτουργία του με την απλήρωτη εργασία τους – επί περίπου δύο χρόνια – αλλά και που ελέω αυτής αποπληρώθηκε το μεγαλύτερο μέρος του τραπεζικού δανεισμού της εταιρείας.

Οι Ενώσεις των εργαζομένων τελούμε σε επαγρύπνηση και δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια που έστω και τώρα θα δίνει προοπτική σωτηρίας στο κανάλι.

Καλούμε την Κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και τις Τράπεζες να βρουν τρόπο να αποδοθεί άμεσα στους εργαζόμενους μέρος των χρημάτων που έχουν συγκεντρωθεί στις Τράπεζες από την απλήρωτη εργασία τους».

Στάση εργασίας στα κανάλια

Tα ιδιωτικά κανάλια και η ΕΡΤ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε στάση εργασίας την Τετάρτη σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζομένους του MEGA.

Συγκεκριμένα, τα σωματεία των εργαζομένων στα ΜΜΕ αποφάσισαν για την Τετάρτη 4ωρη στάση εργασίας (12.00-16.00).

Η ανακοίνωση για τη στάση εργασίας:

«Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΗΕΜΘ, της ΕΣΠΗΤ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΙΤΑ αποφάσισαν την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας από τις 12.00 έως τις 16.00 της Τετάρτης, 14 Μαρτίου 2018 για όλους τους δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους και τεχνικούς τηλεόρασης που εργάζονται στην ΕΡΤ (και στην ΕΡΤ-3) και στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας (Alpha, Antenna, Μακεδονία, ΣΚΑΙ, STAR, EPSILONTV και ΑΡΤ), σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους στον τηλεοπτικό σταθμό “MEGA” μετά την απόφαση του ΕΣΡ να ρίξει “μαύρο” στο κανάλι.

Οι Ενώσεις των εργαζομένων δηλώνουν πως θα στηρίξουν κάθε προσπάθεια, που έστω και την ύστατη στιγμή, θα δίνει προοπτική σωτηρίας στο κανάλι».

Διαβάστε ακόμα:

«Μαύρο» στο Mega με απόφαση ΕΣΡ

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved