Προσχέδιο προϋπολογισμού χωρίς περικοπή συντάξεων, υποστήριξε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 984», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ειδικότερα, ο κ. Τζανακόπουλος για την περικοπή των συντάξεων ανέφερε ότι: «Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού θα αποτυπώνεται με κάθε σαφήνεια η πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να μην εφαρμόσει το μέτρο» της περικοπής των συντάξεων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη συνέχεια επανέλαβε ότι «δεν υπάρχει αναγκαιότητα» για την περικοπή των συντάξεων, ενώ συμπλήρωσε ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού, που κατατίθεται αύριο Δευτέρα, πιθανώς «θα περιλαμβάνει διαφορετικά σενάρια».

«Θα παρουσιάζει ένα σενάριο με πιθανή εφαρμογή των μέτρων και των αντιμέτρων, για να δείξει ότι αυτό δεν επηρεάζει τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος και θα υπάρχει και η βούληση της κυβέρνησης, η οποία είναι γνωστή, και έχει να κάνει με ένα σενάριο που λέει ότι δεν θα υπάρχει το μέτρο των συντάξεων, αλλά θα υπάρχει υλοποίηση των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης», σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος, τονίζοντας ακόμη ότι θα αξιοποιηθεί για το λόγο αυτό, ο δημοσιονομικός χώρος που δημιουργείται.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πραγματοποιούνται διαβουλεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «για να δούμε ποιες είναι οι δικές τους προβλέψεις και εκτιμήσεις για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2019», ενώ «στο προσχέδιο του προϋπολογισμού θα αποτυπώνεται με κάθε σαφήνεια και καθαρότητα, η πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να μην εφαρμόσει το μέτρο, καθώς, όπως έχουμε πει δεκάδες φορές, από την δική μας μεριά, θεωρούμε ότι δεν υπάρχει αναγκαιότητα».

Αναφορικά με την έξοδο στις αγορές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «η ελληνική οικονομία, αν ήθελε, θα μπορούσε να δανειστεί με βιώσιμο επιτόκιο», ενώ υπογράμμισε ότι το ελληνικό Δημόσιο, δεν έχει λόγο να «παίξει» με την έξοδο στις αγορές, για να δημιουργήσει επικοινωνιακές εντυπώσεις.

Τέλος, σε ερώτηση για πιθανές διακυμάνσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν εξωγενείς παράγοντες αναταραχής ανέφερε ότι γι΄αυτό τον λόγο εξασφαλίστηκε το χρηματοδοτικό «μαξιλάρι».

Διάβασε ακόμη:

Θα κοπούν τελικά οι συντάξεις; Ο Τσακαλώτος δίνει τη δική του απάντηση