Προκήρυξη για δύο νέες τηλεοπτικές άδειες απ’ το ΕΣΡ και ξεκινά έτσι η αντίστροφη μέτρηση για τον διαγωνισμό για την απόκτησή τους.

Προκήρυξη για δύο νέες τηλεοπτικές άδειες τις οποίες απέστειλε στο Εθνικό Τυπογραφείο το ΕΣΡ. Πρόκειται για δύο τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου ενημερωτικού προγράμματος.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΣΡ, «απεστάλη σήμερα Δευτέρα 14/1/2019 στο Εθνικό Τυπογραφείο από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης η Προκήρυξη 1/2019 για την δημοπρασία των δύο (2) αδειών παρόχων ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας (Κ.Α.Δ. Εθνικού Τυπογραφείου 1777)».

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον νόμο μετά τη δημοσίευση της προκήρυξης απαιτείται χρονικό διάστημα 45 ημερών για την υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερομένους.

Στην περίπτωση που υπάρξουν περισσότεροι από δύο ενδιαφερόμενοι, το ΕΣΡ θα προχωρήσει σε δημοπρασία με τιμή εκκίνησης τα 35 εκατ. ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να πληρώσουν 35 εκ. ευρώ για κάθε δεκαετή άδεια, τα οποία θα εξοφλήσουν σε δέκα ετήσιες δόσεις.

Τέλος, να σημειωθεί ότι στο ΕΣΡ έχουν ξεκινήσει οι μελέτες για τις θεματικές και τις περιφερειακές άδειες.

Να υπενθυμίσουμε πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει ήδη καταθέσει αίτημα στο ΕΣΡ και τον φάκελο με το αίτημα του κ. Μαρινάκη για τον τηλεοπτικό σταθμό έχει εξετάσει το ΕΣΡ.

Θυμίζουμε ότι 5 μέχρι στιγμής τηλεοπτικές έχουν δοθεί σε:
  • ΣΚΑΪ– ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
  • Epsilon- ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
  • ALPHA -ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.
  • ANTENNA TV – ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
  • STAR– ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε.

Διαβάστε επίσης:

Διεκδικεί τηλεοπτική άδεια ο Βαγγέλης Μαρινάκης