Προκαλούν οι φαντάροι που έριξαν το σκυλάκι από γκρεμό σε στρατόπεδο Κόνιτσας. «Το φροντίζαμε και το προσέχαμε καθημερινά» αναφέρουν μεταξύ άλλων οι δύο φαντάροι.

Σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και τη κακοποίηση του ζώου, οι φαντάροι που έριξαν το σκυλάκι από γκρεμό ζητούν συγγνώμη και ισχυρίζονται πως φρόντιζαν το σκυλάκι καθημερινά…

Το αποτρόπαιο video έκανε τον γύρο των social media προκαλώντας την οργή όλων, καθώς φαινόταν ξεκάθαρα ο βασανισμός του ζώου. Σε μια προσπάθεια απολογίας οι δύο φαντάροι που έριξαν το σκυλάκι από γκρεμό ζητούν συγγνώμη καθώς και την κατανόηση όλων.

Αναλυτικά η δήλωση που δημοσιεύτηκε στο paramythia-online.gr:

«Αναφορικά με το συμβάν που έλαβε χωρά στην Κόνιτσα στο παρελθόν, και έχει σχέση με το εμφανιζόμενο στο διαδίκτυο σκύλο, δηλώνουμε ότι πρόκειται για καθαρά ατυχές συμβάν και ότι δεν είχαμε καμιά πρόθεση για κακοποίηση του παραπάνω ζώου, το οποίο τύγχανε της συνεχούς μας φροντίδας και περίθαλψης και με το οποίο είχαμε εξοικειωθεί βάση της καθημερινής μας φροντίδας.

Θεωρούμε ότι το παραπάνω συμβάν είναι μη αποδεκτό προς τις αρχές μας και ασκώντας την αυτοκριτική μας δηλώνουμε δημοσία την ειλικρινή μας μεταμέλεια, ζητώντας την επιεική κρίση και κατανόηση όλων.

Νικόλαος Τζούνας
Γεώργιος Χαρίτος»

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ολοκληρώθηκε απ’ το ΓΕΣ η διαδικασία ταυτοποίησης των δυο οπλιτών που εμφανίζονται στο video να πετούν πάνω από την περίφραξη τον σκύλο ενώ ταυτοποιήθηκε επίσης και το άτομο που μαγνητοσκοπούσε την αποτρόπαια πράξη. Οι φαντάροι πιθανότατα πλέον έχουν απολυθεί από μονάδα της Ηπείρου, όπου υπηρετούσαν τη θητεία τους.

Το σκυλάκι είναι καλά στην υγεία του και θα βρεθεί υπό τη φροντίδα εθελοντών του σωματείου Κόνιτσας, σύμφωνα με ανακοίνωση απ’ τον Σύλλογο Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων.