Προκαλεί ξανά ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί με όσα αναφέρει στην επιστολή του προς τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Η τουρκική αντιπροσωπεία στα Ηνωμένα Έθνη διαβίβασε προς τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών μια νέα προκλητική επιστολή που υπογράφει ο Μουσταφά Ακιντζί, ως λεγόμενος Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου.

Η συγκεκριμένη επιστολή δημοσιεύτηκε ως επίσημο έγγραφο του Συμβουλίου Ασφαλείας και αποτελεί απάντηση σ’ εκείνη που έστειλε ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης στις 25 Ιουνίου, με αφορμή την επικείμενη ανανέωση της εντολής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Ο Ακιντζί στην επιστολή κάνει λόγο για νόμιμη τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ενώ προσθέτει ακόμα ότι η παρουσία της Τουρκίας στο νησί δεν θα έπρεπε να θεωρείται ως έκφραση επιθετικότητας, αλλά ως «μέσο πρόληψης βίας κατά των Τουρκοκυπρίων».

Ο ίδιος παλαιότερα είχε ακόμη δηλώσει ότι: «Θα ξεκινήσουμε κι εμείς έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ», ενώ είχε απειλήσει ότι «είτε θα καταλήξουμε σε ενδιάμεσες φόρμουλες στο θέμα της ΑΟΖ, είτε η τουρκοκυπριακή πλευρά σε συνεργασία με την Τουρκία θα ξεκινήσει δικές της έρευνες».

Παράλληλα, σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNNTurk, o Tουρκοκύπριος ηγέτης είχε αναφέρει τότε ότι «αυτός ο πλούτος είναι κοινός. Δεν ανήκει αποκλειστικά στους Ελληνοκύπριους» και ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά θα πρέπει να παραιτηθεί από την αδιάλλακτη στάση της.

Διαβάστε επίσης:

Ο Ερντογάν αποκάλυψε τη συνομιλία που είχε με τον Τσίπρα

Photo: ahaber.com.tr