Προκαλεί ο Τσαβούσογλου: Τούρκοι κομάντος κατέβασαν την ελληνική σημαία από βραχονησίδα

LIKE US ON FACEBOOK

Συνεχίζονται οι προκλήσεις απ’ την τουρκική πλευρά. Μετά τον Γιλντιρίμ, τώρα ο Τσαβούσογλου δίνει συνέχεια στην πρόκληση με την ελληνική σημαία.

Αφού ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, δήλωσε πως η Τουρκία κατέβασε ελληνική σημαία από βραχονησίδα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ τραβάει κι άλλο το σχοινί δηλώνοντας πως «Τούρκοι κομάντος κατέβασαν την ελληνική σημαία».

Ο Τσαβούσογλου, μιλώντας για το περιστατικό με τη βραχονησίδα, αναφέρθηκε σε Τούρκους κομάντος οι οποίοι κατέβασαν την ελληνική σημαία από τη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς».

Ο Τσαβούσογλου δεν έμεινε, όμως, εκεί, αλλά μίλησε για ακόμα μια φoρά με προκλητικά λόγια για τον Πάνο Καμμένο: «Τον χαρακτηρίζουν κάποιοι στην Ελλάδα καλό παιδί, κάποιοι άλλοι κακομαθημένο. Αγαπάει τον λαϊκισμό αλλά δεν πρέπει να χαλάσουμε τις σχέσεις λόγω αυτού του προσώπου».

Τέλος, επανέλαβε την τουρκική θέση για τη Συνθήκη της Λωζάννης, σημειώνοντας πως «σε πολλά νησιά δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία», ενώ δήλωσε ότι «χωρίς να υπάρχει ένταση, μπορεί να λύσουμε αυτά τα προβλήματα».

Θυμίζουμε ότι ο Γιλντιρίμ είχε μιλήσει για επιχείρηση της τουρκικής ακτοφυλακής κι απ’ την ελληνική πλευρά, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος διέψευσε την ενέργεια από τουρκικής πλευράς στη βραχονησίδα στο σύμπλεγμα των Φούρνων Ικαρίας.

«Παρατηρούμε πως έχουμε πρωτοβουλίες ανάλογες με εκείνες των Ιμίων. Υπήρξε περιστατικό με ελληνική σημαία στη νησίδα Ανθρωποφάς. Η ακτοφυλακής μας παρενέβη και απομάκρυνε τη σημαία από εκεί», είχε δηλώσει νωρίτερα ο Μπιναλί Γιλντιρίμ.

«Προτείνουμε να μείνουν μακριά από προκλητικές ενέργειες που αυξάνουν την ένταση», συμπλήρωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved