Προφυλακιστέος ο Αρτέμης Σώρρας μετά την απολογία του που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης. Αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην Ευελπίδων.

Προφυλακιστέος ο Αρτέμης Σώρρας μετά την απολογία του το πρωί της Πέμπτης, κατά την οποία αρνήθηκε όλες τις βαριές κατηγορίες τις οποίες αντιμετωπίζει. Παράλληλα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υποστήριξε πως  το κατηγορητήριο σε βάρος του είναι έωλο και προτίθεται εντός πενθημέρου να προσφύγει στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Τι περιλαμβάνει το κατηγορητήριο; 

Βαρύ είναι το κατηγορητήριο που έχει απαγγελθεί, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει αδικήματα τα οποία αποδίδονται με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και παράνομα έσοδα από παράνομη δραστηριότητα.

Ακόμη στο κατηγορητήριο περιλαμβάνεται σειρά κατηγοριών σε βαθμό πλημμελήματος, όπως διασπορά ψευδών ειδήσεων, πρόκληση ή διέγερση σε διάπραξη κακουργημάτων ή πλημμελημάτων κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Να σημειωθεί πως  κατηγορούμενοι είναι ακόμα επτά συνεργάτες τους, σύμφωνα με τη δικογραφία, που σχηματίστηκε τον Μάρτιο του 2017 μετά από έρευνα που διενήργησε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ευγενία Αυλίδου για το σύνολο σχεδόν της δράσης και των ενεργειών της «Ελλήνων Συνέλευσις».

Η δικογραφία αναφέρει πως η οργάνωση φέρεται να έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά στο Δημόσιο και σε τράπεζες παροτρύνοντας πολίτες να μην πληρώνουν τα χρέη τους και να αποστέλλουν εξώδικα ώστε οι πληρωμές να «τακτοποιηθούν» από τα 600 δισ. ευρώ που φέρεται ότι διαθέτει ο Σώρρας.

Πλήθος κόσμου έξω από την Ευελπίδων

Εκατοντάδες οπαδοί του Αρτέμη Σώρρα συγκεντρώθηκαν έξω απ’ τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους. Δρακόντεια ήταν τα μέτρα ασφαλείας.

Οι οπαδοί του κατέφτασαν ακόμα και με πούλμαν από την επαρχία για να συμπαρασταθούν στον Αρτέμη Σώρρα ενώ φώναζαν συνθήματα.

Να σημειώσουμε πως ο Αρτέμης Σώρρας συνελήφθη το Σάββατο 16 Ιουνίου μετά από μήνες αναζήτησης από τις Αρχές.  Ο εντοπισμός του έγινε σε σπίτι όπου διέμενε στα νότια προάστια και πιο συγκεκριμένα στον Άλιμο.

Ο επικεφαλής του φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις» δεν πρόβαλε καμία αντίσταση κατά τη σύλληψή του, ενώ είχε αφήσει γενειάδα που παρέπεμπε σε ιερέα.

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη ο Αρτέμης Σώρρας στον Άλιμο