(Προφανώς) Ήρθε η πρώτη καταγγελία στο ΕΣΡ για την εκπομπή του Λιάγκα

LIKE US ON FACEBOOK

Η συγγνώμη του Γιώργου Λιάγκα στον αέρα της εκπομπής του για τον απαράδεκτο σχολιασμό του περιστατικού ασέλγειας σε φοιτήτρια του ΑΠΘ δεν έπεισε με αποτέλεσμα να έρθει η πρώτη καταγγελία στο ΕΣΡ για την εκπομπή του Λιάγκα από σωματείο γυναικείων δικαιωμάτων.

H πρώτη καταγγελία στο ΕΣΡ για την εκπομπή του Λιάγκα ήρθε απ’ το Σωματείο Γυναικείων Δικαιωμάτων “ΤΟ ΜΩΒ”, το οποίο καταγγέλλει τον παρουσιαστή για εξευτελιστική παρουσίαση του θέματος με την φοιτήτρια του ΑΠΘ.

To σωματείο στην καταγγελία του τονίζει πως η εκπομπή του ΣΚΑΪ “εξευτελίζει την αξιοπρέπεια των γυναικών” και ζητά την τιμωρία του.

Η εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα της 7ης Νοεμβρίου παρουσίασε με εξευτελιστικό τρόπο μια σοβαρή και ακραία μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης την οποία υπέστη στις 6/11/2019 φοιτήτρια μέσα στη βιβλιοθήκη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ μελετούσε, δικαιολογώντας μάλιστα τον ένοχο, διακωμωδώντας και υποβιβάζοντας το αδίκημα

Όπως συμπληρώνει το σωματείο, ζητάει απ’ το ΕΣΡ να τιμωρήσει άμεσα τους ενόχους μιας τόσο προσβλητικής εκπομπής για την αξιοπρέπεια των γυναικών.

Ολόκληρη η καταγγελία στο ΕΣΡ για την εκπομπή του Λιάγκα:

«Αθήνα, 8-11-2019

Η οργάνωσή μας έχει μεταξύ των στόχων της την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, όπως σας είχαμε ενημερώσει και σε επίσκεψη που κάναμε στο ΕΣΡ πριν μερικούς μήνες, κατά την οποία δύο μέλη μας συζήτησαν μαζί σας τις ανησυχίες μας για τον τρόπο που χειρίζονται τις ζωές και τα δικαιώματα των γυναικών κάποιες τηλεοπτικές εκπομπές.

Θέλουμε να καταγγείλουμε ότι η εκπομπή Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ παρουσίασε στις 7/11/2019 με εξευτελιστικό τρόπο μια σοβαρή και ακραία μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης την οποία υπέστη στις 6/11/2019 φοιτήτρια μέσα στη βιβλιοθήκη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,ενώ μελετούσε, δικαιολογώντας μάλιστα τον ένοχο, διακωμωδώντας και υποβιβάζοντας το αδίκημα.

Η οργάνωσή μας θα ενημερώσει και την επιτροπή GREVIO η οποία έχει συστηθεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης και έχει ως θεσμικό της ρόλο την παρακολούθηση της τήρησης των προβλέψεων της Σύµβασης του Συµβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και την καταπολέµηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας (Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης).

Σας καταγγέλλουμε το γεγονός και σας ζητούμε ως Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να τιμωρήσετε άμεσα τους ενόχους μιας τόσο προσβλητικής εκπομπής για την αξιοπρέπεια των γυναικών.

Η Πρόεδρος του Μωβ
Βέρα Σιατερλή».

Δείτε πώς είχε σχολιαστεί στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα το περιστατικό με την φοιτήτρια:

Δείτε τον τρόπο με τον οποίο ο Γιώργος Λιάγκας είχε επιχειρήσει να ζητήσει συγγνώμη:

Διαβάστε ακόμα:

Η Κωνσταντίνα Μιχαήλ πήγε στον Λιάγκα και δεν δίστασε να του την πει (Video)
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved