Το meteo για την Αττική προειδοποιεί για έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία θα εκδηλωθούν τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Αναλυτικά η προειδοποίηση απ’ τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το meteο για την Αττική εξέδωσε προειδοποίηση καθώς τα καιρικά φαινόμενα θα ενταθούν, θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι.  Το κύριο χαρακτηριστικό των καταιγίδων θα είναι η ηλεκτρική δραστηριότητα, που και σήμερα αναμένεται να είναι αυξημένη, προκαλώντας πολλούς κεραυνούς.

meteo για την Αττική

Γενικότερα, τοπικά έντονες βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας μας, κυρίως στη διάρκεια των μεσημεριανών και απογευματινών ωρών. Πιθανότητα τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων υπάρχει και στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου.

meteo για την Αττική

 

meteo για την Αττική

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, που τοπικά θα είναι έντονες, ενώ στις περιοχές όπου θα εκδηλώνονται καταιγίδες, οι ριπαίοι άνεμοι πρόσκαιρα θα πνέουν ισχυροί έως θυελλώδεις.  ο κύριο χαρακτηριστικό των καταιγίδων είναι η ηλεκτρική δραστηριότητα, όπου και σήμερα αναμένεται να είναι αυξημένη.

Στον παρακάτω παρουσιάζεται η πιθανότητα ηλεκτρικής δραστηριότητας τις μεσημεριανές ώρες της Τετάρτης, με την Αττική να εμφανίζει αυξημένη πιθανότητα.

meteo για την Αττική

Σύμφωνα με την πρόγνωση πάντως, οι άνεμοι στην Αττική θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα βόρειοι έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Δηλαδή… ζέστη με βροχές και καταιγίδες! Θα μας τρελάνεις αυτός ο καιρός!

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για σήμερα:

Κακοκαιρίας συνέχεια την Τετάρτη | Πότε φτιάχνει ο καιρός;