Κι ενώ προς το παρόν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν κρατήσει ήπια στάση σχετικά με τα θετικά μέτρα που έχει ανακοινώσει η Κυβέρνηση, ο Κλάους Ρέγκλινγκ μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup εξέφρασε τις ανησυχίες του σχετικά με τους δημοσιονομικούς στόχους της Ελλάδας.

Νωρίτερα, ο Πιερ Μοσκοβισί, σχολιάζοντας το πακέτο παροχών της Κυβέρνησης, είπε πως τα μέτρα της ελληνικής Κυβέρνησης θα αξιολογηθούν στη βάση του δημοσιονομικού αλλά και του κοινωνικού αντίκτυπου, για να συμπληρώσει ότι είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη το κατά πόσο συμβάλλουν τα μέτρα στην αποκατάσταση της «κοινωνικής δικαιοσύνης κάτι που είναι σημαντικό για τους ανθρώπους που αντιμετώπισαν μεγάλες δυσκολίες και υπέφεραν».

Παράλληλα, τόνισε ότι από τη στιγμή που η Ελλάδα δεν είναι πια σε πρόγραμμα, οι ελληνικές αρχές έχουν την απόλυτη ευθύνη των αποφάσεών τους, όμως, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ο αντίκτυπος των μέτρων στα πλεονάσματα.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης της Ευρωομάδας, ο Κλάους Ρέγκλινγκ έκρουσε, όμως, τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας πως είναι πιθανό να μην πιαστεί ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα εάν εφαμορμοστούν τα μέτρα.

H προκαταρκτική εξέταση των μέτρων της κυβέρνησης υποδεικνύει ότι με αυτά ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος για φέτος μπορεί να μην πιαστεί και μάλιστα με απόκλιση, η οποία θα διευρυνθεί το επόμενο έτος

«Περιμένουμε την έκθεση των Θεσμών στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας. Σκοπεύουμε να συζητήσουμε για αυτό τον Ιούνιο στο πλαίσιο της τρίτης μεταμνημονιακής έκθεσης», είπε απ’ την πλευρά του ο επικεφαλής του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, προσθέτοντας: «Χρειάζεται αξιοπιστία και τήρηση των δεσμεύσεων, από όλες τις χώρες και από την Ελλάδα. Είναι πολύ σημαντικό η Ελλάδα να συνεχίσει στην πορεία ανάκαμψης των προηγούμενων ετών και να εμπεδώσει αίσθημα εμπιστοσύνης στους επενδυτές».

Διαβάστε ακόμα:

Βροχή από τροπολογίες στη Βουλή | Ποιες σε ενδιαφέρουν περισσότερο