«Καμπανάκι» Μέι στους «Συντηρητικούς» για το Brexit. Η Βρετανίδα Πρωθυπουργός σε νέες δηλώσεις της προειδοποίησε ότι μπορεί να μην γίνει Brexit εάν τα μέλη του κόμματός της προσπαθήσουν να εμποδίσουν το σχέδιό της για την έξοδο απ’ την Ε.Ε.

Οι προειδοποιήσεις Μέι στο κόμμα της ότι μπορεί να «μην υπάρξει Brexit» έρχονται μέσα από άρθρο της ίδιας στην εφημερίδα Mail on Sunday, όπου η Βρετανίδα Πρωθυπουργός σημειώνει πως επιθυμεί να στείλει ένα σαφές μήνυμα.

Αυτό είναι ότι η δική της «πρακτική και πραγματιστική» προσέγγιση για το διαζύγιο είναι η μόνη που θεωρεί πως μπορεί να εφαρμοστεί και εάν αυτό δεν συμβεί, «κινδυνεύουμε να μην υπάρξει κανένα Brexit».

Καθ’ όλη τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, η Μέι κατέβαλε προσπάθειες προκειμένου να υπερασπιστεί την πρότασή της για τη σχέση ανάμεσα σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το Brexit.

Την ίδια στιγμή, όμως, επιχειρούσε να ελέγξει και την εσωκομματική κρίση μετά τις παραιτήσεις κορυφαίων στελεχών της Κυβέρνησής της, αλλά και τις επικρίσεις που ήρθαν από τη μεριά του Τραμπ.

Η Μέι στο άρθρο της τονίζει πως τάσσεται εναντίον μιας «επιζήμιας και άτακτης» εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε.  ενώ αναγνωρίζει ότι υπάρχουν ανησυχίες για τους «κοινούς κανόνες» με την Ευρώπη στην «περιοχή ελεύθερου εμπορίου ΗΒ- ΕΕ» που θέλει να εγκαθιδρυθεί, αλλά εκτιμά πως δεν υπάρχει «εφαρμόσιμη εναλλακτική λύση».

Η ίδια εκφράζει τη δέσμευσή της να τηρήσει σκληρή στάση στις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες επιμένοντας ότι το σχέδιό της είναι «πλήρες» και έχει στοιχεία «που δεν είναι διαπραγματεύσιμα».

Στην επιστολή παραίτησής του, ο Μπόρις Τζόνσον, πρώην ΥΠΕΞ της Βρετανίας, σημείωσε πως το «όνειρο» του Brexit «πεθαίνει», από «ασφυξία που του προκαλεί η ανώφελη αυτοαμφισβήτηση» και κατήγγειλε πως το σχέδιο της Μέι θα μετατρέψει τη Βρετανία σε «αποικία».

Διαβάστε ακόμα:

Το 51% των Βρετανών τάσσονται υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση