Προ των πυλών η αποφυλάκιση Ρωμανού

LIKE US ON FACEBOOK

Σήμερα, 20 Μαΐου,πάρθηκε η απόφαση από εφετείο να δοθεί «άφεση αμαρτιών» στον Νίκο Ρωμανό. Έτσι, λοιπόν η ελληνική Δικαιοσύνη με αυτή την απόφαση κλίνεται να τον αποφυλακίσει τις επόμενες μέρες.

Η αποφυλάκιση Ρωμανού, αποφασίστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας. Το Εφετείο υιοθέτησε την απόφαση του Αρείου Πάγου και αναγνώρισε στο Νίκο Ρωμανό το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς, γεγονός που ισοδυναμεί με την αποφυλάκισή του.

Για την ακρίβεια, το δικαστήριο κατέληξε στην μείωση της ποινής του από 18 χρόνια κάθειρξης σε 14, για τα αδικήματα τοποθέτησης εκρηκτικών μηχανισμών και την παράνομη κατοχή όπλων.

Την ικανοποίησή του για την εν λόγω απόφαση, που αποφυλάκισε τον πελάτη, έκανε εμφανή ο δικηγόρος Θεόδωρος Μαντάς τονίζοντας

Η απόφαση αυτή εκτός από το γεγονός ότι ανοίγει το δρόμο σε λίγες μέρες να αποφυλακιστεί ο Νίκος Ρωμανός, είναι σημαντική γιατί αναγνωρίζει και επιβραβεύει τη συμπεριφορά μέσα στις φυλακές όταν αυτή έχει θετικά χαρακτηριστικά. Επιπλέον δημιουργεί και ένα εξαιρετικό νομικό προηγούμενο σε αντίστοιχες υποθέσεις να τύχουν του ευεργετήματος της θετικής συμπεριφοράς μέσα στις φυλακές

Υπενθυμίζουμε, επίσης, πως πριν την απόφαση αποφυλάκισης Ρωμανού, ο ίδιος είχε προσφύγει στον Άρειο Πάγο, όταν το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε αρνηθεί να του χορηγήσει το ελαφρυντικό που του προέπεμψε σήμερα, με αποτέλεσμα την αποφυλάκιση του.

Διαβάστε επίσης:

Η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου μέσα από τα μάτια του Νίκου Ρωμανού
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved