Προ των πυλών δεύτερο shutdown στις ΗΠΑ, μετά το νέο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις στο Κογκρέσο σχετικά με το θέμα της διασυνοριακής ασφάλειας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γερουσιαστής των Ρεπουμπλικάνων, Ρίτσαρντ Σέλμπι μιλώντας στο Fox ανέφερε ότι «οι συνομιλίες βρίσκονται σε αδιέξοδο».

Το αδιέξοδο στις συνομιλίες με τους Δημοκρατικούς φέρεται να οφείλεται στη διαφορά απόψεων των δύο κομμάτων στο θέμα της κράτησης των μεταναστών.

Σε δηλώσεις του στο NBC News, το νέο αδιέξοδο επιβεβαίωσε και ο υπηρεσιακός προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Μικ Μαλβέινι, ο οποίος σημείωσε ότι «δεν μπορεί να αποκλείσει» το ενδεχόμενο ενός δεύτερου «shutdown».

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και το Κογκρέσο κατέληξαν σε συμφωνία στις 25 Ιανουαρίου και ανέσυραν προσωρινά το «shutdown», που είχε παραλύσει το δημόσιο για 35 συνεχείς ημέρες.

Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι έχουν προθεσμία μέχρι και τις 15 Φεβρουαρίου, με σκοπό να βρουν μία κοινή λύση στο θέμα της ασφάλειας των συνόρων.

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ επιμένει στην αξίωση 5,7 δισ. δολαρίων για να χρηματοδοτήσει την ανέγερση τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, κάτι που βρίσκει αντίθετους τους Δημοκρατικούς, οι οποίοι έχουν και τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Για να τους ασκήσει πίεση, ο πρόεδρος των ΗΠΑ απειλεί να μην υπογράψει τα νομοσχέδια για τη χρηματοδότηση της αμερικανικής κυβέρνησης, και έτσι η πιθανότητα για ένα δεύτερο «shutdown» αυξάνεται.

Διαβάστε ακόμη:

Το μεγαλύτερο shutdown στην ιστορία των ΗΠΑ