Ξεκινάει σήμερα, Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου, η επέκταση της γραμμής του Προαστιακού, συνδέοντας πλέον το Αεροδρόμιο με τον Πειραιά. Πόση ώρα θα κάνει ο Προαστιακός τη διαδρομή.

Πρεμιέρα για το δρομολόγιο Αεροδρόμιο – Πειραιάς του Προαστιακού και το αντίστροφο, το οποίο αποτελεί επέκταση της γραμμής Αεροδρόμιο – Σταθμός Λαρίσης.

Η διαδρομή θα διαρκεί 1 ώρα και 3 λεπτά ενώ αναφορικά με τα δρομολόγια, έχει γίνει γνωστό πως στο τμήμα Αεροδρόμιο-Πειραιάς θα υπάρχουν δρομολόγιο ανά μία ώρα.

Σημειώνεται πως το κόστος του εισιτηρίου για το δρομολόγιο Αεροδρόμιο – Πειραιάς δεν μεταβάλλεται.

Μέσα στις επόμενες ημέρες πρόκειται επίσης να υπάρξει αύξηση κατά 4 δρομολόγια το πρωί και 4 δρομολόγια το απόγευμα στη γραμμή Άνω Λιόσια (Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών) – αεροδρόμιο.

Με την εφαρμογή των νέων δρομολογίων, οι επιβάτες θα μπορούν να μεταβούν απευθείας από τον Πειραιά στο Κιάτο -και αντίστροφα- σε μία ώρα και 38 λεπτά, με συχνότητα δρομολογίων ανά μία ώρα. Υπενθυμίζεται ότι από το Κιάτο, με μετεπιβίβαση στα λεωφορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι επιβάτες έχουν πρόσβαση στην Πάτρα.

Για τους επιβάτες που μετακινούνται μεταξύ του σταθμού Κιάτο και του αεροδρομίου υπάρχει μετεπιβίβαση (χωρίς αναμονή) στον σταθμό Κάτω Αχαρναί, με πρόβλεψη για μετεπιβίβαση στον σταθμό Άνω Λιόσια, σύντομα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια, καθώς και την τιμολογιακή πολιτική του προαστιακού, το επιβατικό κοινό μπορεί να καλεί στον αριθμό 14511.

Photo: Konstantinos Tsakalidis / SOOC