Τα τελευταία 24ωρα ήταν κάτι περισσότερο από κρίσιμα καθώς δοκιμάστηκαν πολλές περιοχές όπως η Κεφαλονιά, η Ιθάκη και η Ζάκυνθος σημειώνοντας πολλές καταστροφές. Το βράδυ της Παρασκευής 18/9 χτυπήθηκαν η Καρδίτσα και τα Φάρσαλα. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Θεσσαλία και αρκετοί αγνοούνται μέχρι στιγμής. Ο κυκλώνας Ιανός τις επόμενες ώρες αναμένεται να χτυπήσει Κορινθία, Αργολίδα και Κυκλάδες.

Δύο θάνατοι από τον κυκλώνα Ιανό και τρεις ακόμα αγνοούνται

Ο απολογισμός για τη Θεσσαλία μέχρι στιγμής έχει καταγράψει δύο θανάτους και τρεις αγνοούμενους. Τα ξημερώματα εντοπίστηκε νεκρό το πρώτο θύμα που ήταν μία ηλικιωμένη γυναίκα η οποία βρέθηκε στο σπίτι της στον οικισμό Βασιλί στα Φάρσαλα. Όπως όλα δείχνουν το νερό μπήκε ορμητικά στην κατοικία στην οποία διέμενε, ωστόσο η στάθμη του νερού δε φαίνεται να ήταν τέτοια ώστε να απεβίωσε από πνιγμό.

Ο δεύτερος νεκρός εντοπίστηκε πίσω από το Νοσοκομείο της περιοχής, από πυροσβέστες. Πρόκειται για έναν 63χρονο βοσκό, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος είχε δηλωθεί ως πιθανός αγνοούμενος από τον γιο του καθώς δε γνώριζε αν είχε επιστρέψει στο σπίτι του. Ο 63χρονος φαίνεται να παρασύρθηκε δυστυχώς από χείμαρρο.

Τρεις ακόμα άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται. Πρόκειται για μία γυναίκα στο Μουζάκι που φέρεται να έχει παρασυρθεί με το αυτοκίνητό της. Οι πυροσβέστες πραγματοποιούν έρευνες στον ποταμό Παμισσό και μέχρι στιγμής έχουν εντοπίσει μόνο το αυτοκίνητο.

Ζευγάρι ηλικιωμένων αγνοείται στο χωριό Καστανιά Καρδίτσας. Η πρόσβαση έχει αποκοπεί τελείως με τους πυροσβέστες να επιχειρούν κάθε πιθανή προσέγγιση στο σημείο. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για κατάρρευση της στέγης της οικίας τους και κανένας δεν έχει καταφέρει να έρθει σε επαφή μαζί τους.

Πού θα χτυπήσει ο κυκλώνας Ιανός τις επόμενες ώρες

Κρίσιμες θα είναι οι επόμενες ώρες, σήμερα Σάββατο 19/9, και πιο συγκεκριμένα από το μεσημέρι και μετά. Πιο συγκεκριμένα ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε Κορινθία, Αργολίδα και αργότερα στις Κυκλάδες.

Σύμφωνα με τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 19/9 με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, η κακοκαιρία θα πλήξει μέχρι το μεσημέρι την Αττική χωρίς ιδιαίτερη ισχύ.

Διάβασε ακόμα:

Κακοκαιρία “Ιανός”: Ποιες περιοχές θα πλήξει και τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες

Photo:WXcharts.eu