Πότε ξεκινούν οι φθινοπωρινές εκπτώσεις και πόσο θα διαρκέσουν;

LIKE US ON FACEBOOK

Πότε ξεκινούν οι φθινοπωρινές εκπτώσεις και πόσο θα διαρκέσουν; Θέμα ημερών είναι να αρχίσουμε να βλέπουμε στα καταστήματα ταμπέλες με προσφορές και εκπτώσεις, αφού μόλις μπει ο επόμενος μήνας, ξεκινά και η εκπτωτική περίοδος.

Αν αναρωτιέσαι, λοιπόν, πότε ξεκινούν οι φθινοπωρινές εκπτώσεις, η πρεμιέρα τους είναι την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου και θα διαρκέσουν 15 ημέρες, δηλαδή μέχρι την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου.

Τα καταστήματα είναι υποχρεωμένα να αναγράφουν την παλαιά και τη νέα μειωμένη τιμή των προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρουν με έκπτωση. Παράλληλα, επιτρέπεται η αναγραφή του ποσοστού έκπτωσης.

Σε περίπτωση που προσφέρεται μειωμένη τιμή σε πάνω από το 60% των ειδών προς πώληση, τότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης. Εάν υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορία, το κατάστημα θα πρέπει να γράφει το εύρος του ποσοστού έκπτωσης, δηλαδή «από… μέχρι %».

Διαβάστε εδώ όσα πρέπει να προσέχετε στις εκπτώσεις, ακόμα και στις online αγορές.

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, το κατάστημα θα πρέπει να αναγράφει ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη και να αναφέρεται το ποσοστό έκπτωσης.

Σημειώνεται επίσης πως τα καταστήματα αναμένεται να είναι ανοιχτά, την Κυριακή, 3 Νοεμβρίου, με βάση τον νόμο 4446/2016.

Το προτεινόμενο ωράριο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές είναι 11:00 – 18:00. Ωστόσο, τα περισσότερα πολυκαταστήματα λειτουργούν μέχρι τις 20:00 ή 21:00.

Τονίζεται επίσης πως φέτος η Black Friday «πέφτει» στις 29 Νοεμβρίου 2019, ενώ η Cyber Monday «πέφτει» στις 2 Δεκεμβρίου 2019.
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved