Ότι θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας και το δώρο Πάσχα, ανακοίνωσε ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Πότε, δηλαδή, θα πληρώσει ο ΟΑΕΔ επίδομα ανεργίας και δώρο Πάσχα; Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού, απ’ τις 18 Απριλίου, ημέρα Πέμπτη, θα ξεκινήσει να καταβάλλεται το δώρο Πάσχα στους τακτικά επιδοτούμενους άνεργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, από την ίδια ημέρα θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων.

Ο έλεγχος για την αυτοπρόσωπη παρουσία των τακτικά επιδοτούμενων ανέργων, των δικαιούχων του βοηθήματος των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων και των μακροχρονίως ανέργων, στα χρονικά διαστήματα που τους έχουν οριστεί, εξακολουθεί να ισχύει.

Οι πιστώσεις θα γίνουν από τη διοίκηση του Οργανισμού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Τα τρία επιδόματα μπόνους του ΟΑΕΔ

Σ’ όσους τελειώνει το επίδομα ανεργίας, υπάρχουν ακόμα τρία επιδόματα που μπορούν να εξετάσουν εάν τα δικαιούνται. Πρόκειται για τα τρία επιδόματα μπόνους του ΟΑΕΔ για όσους σταματήσουν να λαμβάνουν την τακτική επιδότηση ή εάν δεν δικαιούνται επίδομα ανεργίας.

Τα τρία επιδόματα είναι το επίδομα λήξης, το επίδομα μακροχρόνια ανέργων και ειδικό τριμηνιαίο βοήθημα.

Ο Οργανισμός Απασχόλησης (ΟΑΕΔ) της χώρας δίνει τα τρία επιδόματα σε όσους τελειώνει το 12μηνο και σταματούν να λαμβάνουν την τακτική επιδότηση, αλλά και σε ορισμένες άλλες κατηγορίες ατόμων, οι οποίες περιγράφονται αναλυτικά παρακάτω στο κάθε ξεχωριστό επίδομα.

Διαβάστε ακόμα εδώ όλα τα επιδόματα που θα πληρωθούν πριν το Πάσχα:

Όλα τα επιδόματα που θα πάρεις πριν το Πάσχα!