Πότε και με ποιον τρόπο θα γίνει η πληρωμή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης για τον Φεβρουάριο του 2019, ο χρόνος για το οποίο έχει αρχίσει ήδη να μετράει αντίστροφα.

Ειδικότερα, η πληρωμή των δικαιούχων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, η πληρωμή αφορά τους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου 2019,

Συγκεκριμένα, αναμένεται το ποσό των 55.072.928,13 ευρώ να καταβληθεί σε 264.467 δικαιούχους, ενώ αφορά πάνω από 565.000 πολίτες.

Με ποιον τρόπο θα γίνει η πληρωμή του ΚΕΑ

Η πληρωμή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Σημειώνεται ότι η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου του ΚΕΑ μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Τέλος, οι δικαιούχοι καλούνται να απευθύνονται στην τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και μόνο σε αυτήν για θέματα που αφορούν τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών.

Διαβάστε ακόμη:

Επίδομα ενοικίου: Οι δικαιούχοι, τα ποσά και η αίτηση