Πότε λήγει η παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

LIKE US ON FACEBOOK

Πότε λήγει η παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις φυσικών και νομικών προσώπων στο Taxisnet. Αναλυτικά τι πρέπει να γνωρίζεις.

Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 29 Ιουλίου λήγει η παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις, ενώ καθώς δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην προθεσμία πληρωμής του φόρου εισοδήματος, αυτό σημαίνει ότι ταυτόχρονα με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης θα πρέπει να πληρωθεί και η πρώτη δόση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, προς το παρόν έχουν υποβληθεί σχεδόν 5 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις από τις συνολικά 6,2 εκατ., ενώ μέχρι στιγμής απ’ τις δηλώσεις που έχουν υποβληθεί μία στις τρεις (32,51%) είναι χρεωστικές.

Την ίδια στιγμή, απ’ τις 2.244.877 δηλώσεις έχει βεβαιωθεί πρόσθετος φόρος συνολικού ύψους 1.989.352.648 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι ο μέσος φόρος αγγίζει τα 886,17 ευρώ. Απ’ την μέχρι στιγμής εκκαθάριση προκύπτουν 769.559 δηλώσεις (ποσοστό 11,16%), οι οποίες είναι πιστωτικές. Ο συνολικός φόρος που πρέπει να επιστραφεί είναι 244.244.900 ευρώ, που αντιστοιχεί σε μέση επιστροφή 317 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα έχει διαβεβαιώσει το υπουργείο Οικονομικών, δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις, ενώ όσοι δεν έχουν εκπληρώσει την υποχρέωσή τους θα έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμα για εκπρόθεσμη υποβολή δηλώσεων που ξεκινούν από 100 έως και 500 ευρώ.

Τι πρέπει να κάνεις εάν λάβεις μήνυμα για έλεγχο της φορολογικής σου δήλωσης;

Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο που εκδόθηκε προς ενημέρωση των φορολογούμενων, εάν λάβεις κι εσύ μια τέτοια ειδοποίηση, θα πρέπει να προσκομίσεις στην εφορία τα απαραίτητα δικαιολογητικά εντός πέντε εργάσιμων ημερών.

Παράλληλα, η εγκύκλιος του διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή, δίνει και τις απαραίτητες οδηγίες προς τις ελεγκτικές αρχές σχετικά τις φορολογικές δηλώσεις για τις οποίες απαιτείται έλεγχος των δικαιολογητικών καθώς και για τις επιστροφές φόρου εισοδήματος ή ΦΠΑ.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι φορολογούμενοι που ειδοποιούνται μέσω μηνύματος για έλεγχο της φορολογικής τους δήλωσης θα πρέπει να προσκομίσουν στην εφορία τα απαραίτητα δικαιολογητικά εντός πέντε εργάσιμων ημερών.

Χωρίς την προσκόμιση των δικαιολογητικών δεν θα προχωρήσει η εκκαθάριση της δήλωσης.

Διάβασε αναλυτικά τα σημαντικά σημεία που πρέπει να δώσεις προσοχή στην εγκύκλιο.

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved