Ποτάμι για τη συμφωνία των Πρεσπών: Στηρίζουμε την Ελλάδα, όχι τον Τσίπρα

LIKE US ON FACEBOOK

Στήριξη στην Ελλάδα κι όχι στον καταρρέοντα Τσίπρα δίνει το Ποτάμι, όπως ξεκαθαρίζει το κόμμα σε ανακοίνωσή του, στην οποία εξηγεί τη θετική του στάση απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών.

Το Ποτάμι για τη συμφωνία των Πρεσπών αποφάσισε ψήφο κατά συνείδηση, κάτι το οποίο έδωσε «ανακούφιση» στην Κυβέρνηση Τσίπρα, η οποία μετράει και ξαναμετράει αριθμούς για να δει εάν βγαίνουν οι ψήφοι ώστε να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών.

«Η θετική στάση του Ποταμιού στη συμφωνία των Πρεσπών είναι στήριξη στην Ελλάδα και όχι στον καταρρέοντα Τσίπρα», τονίζει το Ποτάμι στην ανακοίνωσή του, η οποία έρχεται στον απόηχο Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος που συνεδρίασε την Πέμπτη.

Στην ανακοίνωσή του, το κόμμα τονίζει πως στηρίζει τα συμφέροντα των Ελλήνων, ενώ κάνει λόγο για μια πολύ δύσκολη στιγμή για την οικονομία και τα εθνικά συμφέροντα.

Παράλληλα, το Ποτάμι συμπληρώνει ότι σ’ αυτή την κρίσιμη φάση, πρέπει να δούμε όλοι τη μεγάλη εικόνα: «Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει στα βόρεια σύνορα της. Αντίθετα, πρέπει να στρέψει την προσοχή της στα ανατολικά σύνορα».

Η οικονομία, συνεχίζει το κόμμα, χρειάζεται επενδύσεις και στήριξη από τους ισχυρούς μας συμμάχους στην Ε.Ε και το ΝΑΤΟ.

Δεν θα αφήσουμε τον καταρρέοντα Τσίπρα να εμφανίζεται αυτός και μόνο αυτός ως ο σοβαρός και αξιόπιστος συνομιλητής. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε ο κύριος εκφραστής του εθνικού απομονωτισμού. Η φιλοευρωπαϊκή του στάση σήμερα είναι ευκαιριακή και εξυπηρετεί μόνο τα μικροκομματικά του συμφέροντα

Στο κλείσιμο της ανακοίνωσής του, το Ποτάμι άφησε αιχμές εναντίον του Πρωθυπουργού, λέγοντας ότι πάλι με την πρώτη ευκαιρία ο κ. Τσίπρας και οι σύντροφοί του θα ξαναγίνουν «φιλομαδουριστές», «φιλορώσοι», «φιλοϊρανοί», «φιλοοτινάναι», «αρκεί να θεωρήσουν ό,τι τους βολεύει. Το Ποτάμι, αντίθετα, ήταν, είναι και θα παραμείνει η πολιτική δύναμη που σκέφτεται πρώτα την πατρίδα και μετά το κομματικό του συμφέρον».

Διαβάστε ακόμα:

Ποιοι θα ψηφίσουν τις Πρέσπες; Ξεκαθαρίζει το τοπίο με την απόφαση του Ποταμιού

Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved