Ποτάμι για Αμυρά: Ορκιζόταν ότι δεν θα φύγει απ’ το κόμμα

LIKE US ON FACEBOOK

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε το Ποτάμι για τον Αμυρά μετά την αποχώρησή του από το κόμμα. Πριν από μερικές ημέρες «ορκιζόταν ότι δεν θα φύγει», αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος.

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις με βουλευτές να αποχωρούν και να «φλερτάρουν» με άλλα κόμματα. Τι ανακοίνωσε το Ποτάμι για τον Αμυρά, αφού έγινε γνωστή η αποχώρησή του απ’ το κόμμα; Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο κ. Αμυράς το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης ορκιζόταν ότι δεν θα φύγει από το Ποτάμι. «Εγώ δεν είμαι Δανέλλης», έλεγε και ξανάλεγε στα στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου που ανησυχούσαν για τη στάση του.

Όπως επισημαίνει το Ποτάμι ο Γιώργος Αμυράς διέλυσε την Κοινοβουλευτική ομάδα στη Βουλή, αλλά «δεν μειώνει όμως τη δύναμη των απόψεων μας, δεν μειώνει τη δύναμη μας στην κοινωνία», καταλήγει η ανακοίνωση προσθέτοντας πως «δίνει την αφορμή σε κάποιους πολίτες να σκεφθούν και να αποφασίσουν. Σε μια εποχή καταστροφής θα γίνουμε όλοι καταστροφείς ή θα παραμείνουμε άνθρωποι;».

Αναλυτικά η ανακοίνωση απ’ το Ποτάμι για τον Αμυρά:

«Ο Γιώργος Αμυράς  λίγο πριν ξεκινήσει στη Βουλή η συζήτηση για τη συμφωνία των Πρεσπών αποφάσισε να εγκαταλείψει το Ποτάμι.

Διεκδικεί έτσι να γραφεί στο «δεξιό» πάνθεον, ως ο βουλευτής που διέλυσε την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποτάμιου. Όπως αντιστοίχως γράφτηκε στο «αριστερό» πάνθεον ο κ.Δανέλλης, ως ο βουλευτής που εγκατέλειψε το Ποτάμι για να σώσει την κυβέρνηση Τσίπρα.

Δανέλλης και Αμυράς είχαν επανειλημμένα δεσμευτεί ότι αν διαφωνήσουν με το Ποτάμι θα παραδώσουν την έδρα τους.

Ειδικά ο κ. Αμυράς μόλις το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης «ορκιζόταν» στα κορυφαία στελέχη του Κινήματος ότι δεν φεύγει από το Ποτάμι. «Εγώ δεν είμαι Δανέλλης», έλεγε και ξανάλεγε στα στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου που ανησυχούσαν για τη στάση του.

Η απόφαση του αυτή στερεί τη δυνατότητα στο Κίνημα μας να συγκροτεί Κοινοβουλευτική ομάδα στη Βουλή. Δεν μειώνει όμως τη δύναμη των απόψεων μας, δεν μειώνει τη δύναμη μας στην κοινωνία. Ίσως, αντιθέτως, δίνει την αφορμή σε κάποιους πολίτες να σκεφθούν και να αποφασίσουν. Σε μια εποχή καταστροφής θα γίνουμε όλοι καταστροφείς ή θα παραμείνουμε άνθρωποι;».

Η κίνηση του βουλευτή οδηγεί την Κ.Ο. του Ποταμιού σε διάλυση, αφού μένει με 4 βουλευτές, τους Στ. Θεοδωράκη, Γ. Μαυρωτά, Σπ. Λυκούδη και Γρ. Ψαριανό. Παράλληλα, αμφίβολη είναι ακόμη η στάση που θα κρατήσει ο κ. Ψαριανός.

Διαβάστε αναλυτικά:

Αποχώρησε ο Γιώργος Αμυράς απ’ το Ποτάμι | Χωρίς Κ.Ο. το κόμμα

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved