Πόσοι εισακτέοι θα μπουν σε κάθε σχολή; | Αναλυτικά η λίστα

LIKE US ON FACEBOOK

Ανακοινώθηκε ο αριθμός των εισακτέων στα Πανεπιστήμια το πρωί της Τετάρτης από το υπουργείο Παιδείας. Αναλυτικά, η λίστα με τις σχολές και τους εισακτέους σε κάθε μια από αυτές.

Οι προετοιμασίες απ’ τους μαθητές συνεχίζονται με μεγάλη ένταση, καθώς πλέον έχουν φτάσει στην τελική ευθεία για τις Πανελλαδικές και όλοι διεκδικούν μια θέση στα Πανεπιστήμια της χώρας. Ανακοινώθηκε, λοιπόν, ο «πολυπόθητος» -για πολλούς- αριθμός των εισακτέων στα Πανεπιστήμια.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Παιδείας δημοσιοποίησε τον αριθμό των εισακτέων φοιτητών ανά σχολή για το προσεχές ακαδημαϊκό έτος. Έτσι, φέτος συνολικά οι εισακτέοι θα είναι 78.335 ενώ πέρυσι ήταν 74.692. Αυτό σημαίνει πως θα δημιουργηθούν 3.600 περισσότερες θέσεις και θα δοθούν περισσότερες ευκαιρίες στους φοιτητές.

Διάβασε αναλυτικά τους πίνακες με τον αριθμό των εισακτέων σε κάθε σχολή, ανάλογα και με τη σχολή προτίμησής σου.

Να θυμίσουμε πως οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων θα δώσουν το πρώτο τους μάθημα την Παρασκευή 7 Ιουνίου για να ακολουθήσουν στη συνέχεια τα μαθήματα των Ομάδων Προσανατολισμού.

Απ’ την άλλη, οι υποψήφιοι στα Επαγγελματικά Λύκεια θα εξεταστούν στις 6 Ιουνίου στα Νέα Ελληνικά. Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα των Πανελλαδικών, στα ειδικά μαθήματα θα εξεταστούν όσοι υποψήφιοι τα έχουν επιλέξει από τις 21 Ιουνίου έως και τις 2 Ιουλίου.

Διαφορετικά, τα… βάσανα, τελειώνουν στις 18 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και στις 20 Ιουνίου για τα Επαγγελματικά.

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα απ’ το υπουργείο Παιδείας:

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλαδικές | Το πρόγραμμα

Photo: Ιωάννα Γκόλια

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved