Η Θεσσαλονίκη έχει αποδείξει πολλές φορές πόσο μπροστά είναι συγκριτικά με τις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδα. Το έκανε για ακόμη μια φορά με την τοποθέτηση πρωτοποριακών φωτιστικών διαβάσεων.

Μετά την τοποθέτηση ειδικών κάδων για τη συγκέντρωση πλαστικών καπακιών, η αγαπημένη μας Θεσσαλονίκη έδειξε για ακόμα μια φορά πόσο Ευρώπη είναι τοποθετώντας φωτιστικές διαβάσεις. Και μπορεί η λέξη διάβαση είναι ακόμα “άγνωστη” σε πολλές ελληνικές πόλεις αλλά ο Δήμος Θεσσαλονίκης τοποθέτησε έξι φωτιστικές διαβάσεις.

Η αρχή έγινε απ’ το κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στην οδό Μητροπόλεως, στις ράμπες των ατόμων με ειδικές ανάγκες, με στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Η ενδοδαπέδια ράβδος LED που τοποθετήθηκε ανάμεσα στα πλακίδια της διάβασης συνδέεται με το σύστημα της σηματοδότησης και εκπέμπει κόκκινο ή πράσινο φως, σε αντιστοιχία με τους φωτεινούς σηματοδότες για την κίνηση των πεζών.

«Η διαμόρφωση των κόμβων Μητροπόλεως-Κομνηνών και Μητροπόλεως -Καρόλου Ντηλ αναβαθμίζει την περιοχή, βελτιώνει την αστική επίπλωση και γενικώς αλλάζει προς το καλύτερο την εικόνα του κέντρου», τόνισε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος, Θανάσης Παππάς.

Οι φωτιστικές διαβάσεις έχουν εφαρμοστεί πιλοτικά σε πολλές χώρες της Ευρώπης και πλέον η Θεσσαλονίκη είναι μια απ’ αυτές.

Οι εν λόγω διαβάσεις τοποθετήθηκαν στο πλαίσιο του έργου «Μεταφορά σηματοδοτών και διαβάσεων στους κόμβους της οδού Μητροπόλεως (Κομνηνών και Καρόλου Ντηλ)».

Διαβάστε επίσης:

Η Θεσσαλονίκη γι’ ακόμα μία φορά αποδεικνύει πόσο Ευρώπη είναι!