Τα κόμικς έχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας από τότε που ήμασταν παιδιά. Όμως, υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν γνωρίζουμε για αυτά. Πόσα είδη κόμικς υπάρχουν;

Γράφει η Μαρία Σκαμπαρδώνη

Τα κόμικς δεν έχουν ηλικία κι αυτό το γνωρίζουμε πολύ καλά, αφού όσα χρόνια κι αν περάσουν συνεχίζουμε και τα διαβάζουμε γιατί μας γεμίζουν, μας χαλαρώνουν, μας ανανεώνουν! Και υπάρχουν πολλά που δεν γνωρίζουμε για αυτά, όπως το πόσα διαφορετικά είδη κόμικς υπάρχουν.

Τα κόμικς είναι μία μορφή τέχνης τα οποία συνδυάζουν τις διαδοχικές εικόνες με λόγια τα οποία βρίσκονται μέσα σε συννεφάκια κειμένου. Αποτελούν μία από τις πιο διαδεδομένες τέχνες παγκοσμίως, ενώ η δημοτικότητά τους είναι ιδιαιτέρως αυξημένα σε παιδιά και εφήβους, επειδή μπορούν να περνάνε πολλά και διαφορετικά μηνύματα με ευχάριστο και κατανοητό τρόπο.

είδη κόμικς

Όπως όλες οι Τέχνες, έτσι και τα κόμικς, χωρίζονται σε μεγάλες σχολές, ανάλογα με τον τρόπο τον οποίο παρουσιάζονται και τη χώρα από την οποία προέρχονται.

Πόσα είδη κόμικς υπάρχουν; Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες!

Comic (Comic Book)

Είναι τα γνωστά τεύχη τα οποία κυκλοφορούν στην Ελλάδα και πωλούνται στα περίπτερα. Αποτελούνται από διάφορες και αυτοτελείς ιστορίες, οι οποίες ανανεώνονται ανά εβδομάδα ή μήνα.

Comic Strip

Αποτελούν μικρές αυτοτελείς ιστορίες οι οποίες δημοσιεύονται συνήθως σε εφημερίδες ως μία μορφή σχολιασμού της επικαιρότητας και των επίκαιρων γεγονότων.

είδη κόμικς

Photo: Unsplash/Lena Rose

Bande Dessinée

Είναι η ονομασία των κόμικς στη Γαλλία και το Βέλγιο. Είναι μεγάλοι, σκληρόδετοι τόμοι, οι οποίοι περιέχουν πολλές ιστορίες ή πολλά τεύχη συγκεντρωμένα.

Graphic Novel

Είναι κόμικς τα οποία εκδίδονται με τη μορφή βιβλίου, ένα γεγονός που ώθησε την τέχνη των κόμικς να αποκτήσουν ευρεία αποδοχή και αναγνώριση.

Επιστημονικά Κόμικς

Είναι κόμικς τα οποία βοηθούν τον αναγνώστη να έρθει πιο κοντά και να κατανοήσει με απλό τρόπο επιστημονικές έννοιες.

Τα κόμικς πάντοτε αγαπιούνται, ξεχωρίζουν και διαβάζονται. Εμπεριέχουν ιστορίες που ψυχαγωγούν, διδάσκουν και χαρίζουν όμορφες στιγμές.

Διαβάστε επίσης:

Αυτός είναι ο κόσμος των απλών, “κοινών θνητών”! | Comics

Photo: unsplash/Miika Laaksonen