Πώς θα διαμορφωθεί το ημερομίσθιο της ημέρας του Αγίου Πνεύματος;

LIKE US ON FACEBOOK

Τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα ενημέρωσε για τον τρόπο αμοιβής τους, την ημέρα του Αγίου Πνεύματος, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), μέσω του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ), www.kepea.gr.

Οι αμοιβές την ημέρα του Αγίου Πνεύματος, για τους εργαζόμενους, σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης, θα διαφέρουν από αυτές των άλλων ημερών, εάν και εφόσον τηρούν κάποις προϋποθέσεις.

Όπως κάνει λόγο η ανακοίνωση, η 17η Ιουνίου, που συμπίπτει με την ημέρα του Αγίου Πνεύματος, δεν αποτελεί αργία για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και συνάμα για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους. Ωστόσο, στη χώρα μας υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις μένουν κλειστές αυτή την ημέρα.

Αναφέρεται επίσης πως στους μισθωτούς υπαλλήλους, εάν δεν δουλέψουν την ημέρα του Αγίου Πνεύματος, δεν θα υπάρχει κάποια συνέπεια ή μείωση του μισθού. Ενώ οι εργαζόμενοι που δουλεύουν με ημερομίσθιο, θα δικαιούνται να λάβουν το ημερήσιο ποσό που λαμβάνουν και τις προηγούμενες ημέρες.

Τέλος η ανακοίνωση, τονίζει πως «αν παρότι έχει χαρακτηρισθεί η ημέρα του Αγίου Πνεύματος πρόσθετη εορτή αργία για μία επιχείρηση, αυτή λειτουργήσει φέτος κατ’εξαίρεση, τότε για πλήρη απασχόλησή τους οι υπάλληλοι δικαιούνται προσαύξηση μισθού κατά 1/25 και οι αμειβόμενοι με ημερομίσθιο ένα ακόμα ημερομίσθιό τους, επί του ωρομισθίου των οποίων θα υπολογισθεί και η προσαύξηση κατά 75% για την εργασία σε ημέρες αργίας», προϋπόθεση που θα αυξήσει το ημερήσιο μίσθωμα ενός ιδιωτικού εργαζόμενους.

Διαβάστε επίσης:

Μέχρι αρχές Ιουλίου το πορτοφόλι μας… θα γεμίσει με χρήματα!

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved