Πώς θα αποφύγεις τις ουρές στα εκδοτήρια;

LIKE US ON FACEBOOK

Οι ουρές στα εκδοτήρια καλά κρατούν και η ταλαιπωρία των επιβατών δεν έχει τέλος. Πώς θα αποφύγεις τις ουρές στα εκδοτήρια;

Οι ατελείωτες ουρές στα εκδοτήρια για την έκδοση ή επαναφόρτιση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου έχουν δυσανασχετήσει τους επιβάτες, οι οποίοι περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους. Πώς θα αποφύγεις τις ουρές στα εκδοτήρια;

Καθώς όλες οι μπάρες στο μετρό έχουν κλείσει, οι ουρές που δημιουργούνται είναι ατελείωτες, οι ειδικοί του ΟΑΣΑ μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, έδωσαν μερικές χρήσιμες συμβουλές:

  • Κάθε επιβάτης και όχι μόνο ο συχνός χρήστης των ΜΜΜ μπορεί να εκδώσει προσωποποιημένη κάρτα ATH.ENA Card, η οποία μπορεί να φορτιστεί με κόμιστρο από το διαδίκτυο ή και το κινητό τηλέφωνο. Άρα, όποιος έχει στην κατοχή του προσωποποιημένη κάρτα, δεν χρειάζεται να πάει σε εκδοτήριο ή αυτόματο μηχάνημα.
  • Σε περίπτωση που δεν έχετε ή δεν επιθυμείτε προσωποποιημένη κάρτα ATH.ENA Card, καλό είναι να επαναφορτίζετε και επαναχρησιμοποιείτε το ηλεκτρονικό εισιτήριο ATH.ENA Ticket ή και την ανώνυμη ηλεκτρονική κάρτα ATH.ENA Card, αγοράζοντας εισιτήρια με πολλαπλές διαδρομές (10 + 1, 5 + 0, διπλό μετ΄ επιστροφής).

    Ουσιαστικά, εάν έχετε την δυνατότητα, να μην αγοράζετε τα μεμονωμένα εισιτήρια των 1,40 ευρώ, αλλά πακέτα εισιτηρίων.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, υπάρχουν περισσότερα από 1.000 περίπτερα και καταστήματα ψιλικών που πουλάνε πακέτα εισιτηρίων, άρα υπάρχει εναλλακτική για την αγορά εισιτηρίων, πέρα από τους σταθμούς.

Δικαιούχοι μειωμένου κομίστρου, όπως άτομα άνω των 65 ετών, φοιτητές και μαθητές καλό θα ήταν να εκδώσουν προσωποποιημένη κάρτα. Με αυτό τον τρόπο, δεν χρειάζεται να προσέρχονται στα εκδοτήρια, αλλά μπορούν να φορτίζουν την κάρτα τους από τα αυτόματα μηχανήματα, το διαδίκτυο και το κινητό.

Εάν δεν επιθυμούν να εκδώσουν προσωποποιημένη κάρτα και όταν προσέρχονται στα εκδοτήρια, να αγοράζουν εισιτήρια με πολλαπλές διαδρομές.

Photo: Alexandros Michaildis / SOOC
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved