Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τον θάνατο του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι έρχονται στο φως της δημοσιότητας μέσα από δημοσιεύματα του διεθνή Τύπου.

Οι αποκαλύψεις της Middle East Eye για το πώς δολοφονήθηκε ο Κασόγκι βάζουν στο επίκεντρο τον ιατροδικαστή, ο οποίος φέρεται να είναι εκείνος που ανέλαβε να διαμελίσει το σώμα του Σαουδάραβα δημοσιογράφου.

Η ιστοσελίδα έχει πρόσβαση στα ηχητικά ντοκουμέντα απ’ τη μοιραία μέρα που εξαφανίστηκε ο Κασόγκι και με βάση αυτά τα δεδομένα μεταδίδει πως ο δημοσιογράφος οδηγήθηκε μέσα στο γραφείο του ίδιου του πρόξενου. Ο πρόξενος βγήκε από το δωμάτιο και δεν φέρεται να υπήρξε προσπάθεια για ανάκριση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εκτέλεση του Κασόγκι έγινε από μια ομάδα Σαουδαράβων πρακτόρων που έφτασαν μια μέρα πριν στην Κωνσταντινούπολη από το Ριάντ.

Ο ιατροδικαστής Σάλα αλ-Τουμπάιγκι μετείχε στην ομάδα ενώ είναι εκείνος που άρχισε να τεμαχίζει τον Κασόγκι ενώ ήταν ακόμη ζωντανός και αφού είχε βασανιστεί. Συγκεκριμένα, οι πράκτορες φέρεται να του είχαν κόψει τα δάχτυλα.

Ο ιατροδικαστής φέρεται να άκουγε μουσική φορώντας ακουστικά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας: «Όταν κάνω αυτήν την δουλειά, ακούω μουσική. Αυτό θα έπρεπε να κάνετε κι εσείς», ακούγεται να λέει στην ηχητική καταγραφή.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο Σάλα αλ-Τουμπάιγκι, σπούδασε στη Βρετανία και εκπαιδεύτηκε στη Μελβούρνη. Σπούδασε παθολογία στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης και το 2004 έμαθε να κάνει αυτοψίες, ενώ είναι επικεφαλής του Σαουδικού Επιστημονικού Συμβουλίου Ιατροδικαστικής.

Ο ιατροδικαστής φέρεται να έφτασε κι εκείνος στην Κωνσταντινούπολη λίγο πριν εξαφάνιση του Κασόγκι.

Απ’ την πλευρά της, η Yeni Safak γράφει πως ο Κασόγκι διαμελίστηκε, αποκεφαλίστηκε και τα μέλη του εξαφανίστηκαν με καυστικό οξύ.

Σημειώνεται πως ο Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει ότι η Αμερική έχει ζητήσει από την Τουρκία τα ηχητικά μηνύματα που αποδεικνύουν ότι ο Κασόγκι βασανίστηκε και θανατώθηκε μέσα στο προξενείο.

Σημειώνεται πως την Τετάρτη πραγματοποιήθηκαν έρευνες στο σπίτι του Σαουδάραβα πρόξενου στην Κωνσταντινούπολη από μία ομάδα της σήμανσης και άλλα στελέχη της τουρκικής αστυνομίας.

Διαβάστε ακόμα:

«Χτένισε» η τουρκική Αστυνομία το σπίτι του Σαουδάραβα πρόξενου στην Κωνσταντινούπολη

Photo: AP Photo/Petros Giannakouris