Πεδίο μάχης και πάλι η Αθήνα | Βροχή μολότοφ κατά αστυνομικών και πετροπόλεμος

LIKE US ON FACEBOOK

Μπορεί η πορεία να ολοκληρώθηκε σχετικά ήρεμα στοκέντρο της Αθήνας, ξεκίνησαν όμως οι  εντάσεις με βροχές μολότοφ κατά αστυνομικών.

Εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν προκειμένου να πραγματοποιήσουν πορεία προς τιμήν του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου για τη συμπλήρωση εννέα χρόνων απ’ τη δολοφονία του.

Βόμβες μολότοφ, πετροπόλεμος και φωτοβολίδες πετούν αντιεξουσιαστές κατά των αστυνομικών στα Εξάρχεια. Οι κουκουλοφόροι πετούν πέτρες και μολότοφ από ταράτσες ενώ τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται στην περιοχή.

Επεισόδια, όμως, έχουν σημειωθεί και στην Θεσσαλονίκη όπου μετά την ολοκλήρωση της πορείας, κουκουλοφόροι σπάνε ό,τι βρίσκουν μπροστά τους ενώ πετούν μολότοφ κατά των αστυνομικών.

Νωρίτερα, σημειώθηκαν επεισόδια έξω από την Βουλή όπου βρίσκονταν οι μαθητές που συμμετείχαν στη συγκέντρωση και την πορεία για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, όπου επικράτησε ένταση και μικρής κλίμακας επεισόδια μεταξύ ομάδων νεαρών και αστυνομικών.

Πριν ξεκινήσει η πορεία, όμως, κουκουλοφόροι ξήλωσαν μέρος του πέτρινου πεζόδρομου στα προπύλαια που στη συνέχεια χρησιμοποίησαν ως «πολεμοφόδια». Ενώ ξηλώνοντας λαμαρίνες από γειτονικά κτήρια έστησαν οδοφράγματα και άναψαν φωτιές σε κάδους της περιοχής. Οι αστυνομικοί απάντησαν αμέσως με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τροποποιήσεις δρομολογίων στα ΜΜΜ

Καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η πορεία συλλογικοτήτων στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, κλειστή είναι η οδός Πανεπιστημίου καθώς ο σταθμός του μετρό.

Τροποποιήσεις, όμως, υπάρχουν και στις γραμμές λεωφορείων, τρόλεϊ και τραμ ενώ δρόμοι κλείνουν σταδιακά έπειτα από τις υποδείξεις της Τροχαίας και τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved