Πολυτεχνείο: Ποιοι σταθμοί του μετρό κλείνουν | Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

LIKE US ON FACEBOOK

Σε ισχύ τίθενται οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την κορύφωση των φετινών εκδηλώσεων για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Ποιοι σταθμοί του μετρό κλείνουν και τα δρακόντεια μέτρα για την αποφυγή των επεισοδίων.

Πιο συγκεκριμένα, η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία για την 46η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι προγραμματισμένη για τις 16:00 της Κυριακής. Αυστηρά είναι τα μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει η Ελληνική Αστυνομία με 5.000 αστυνομικούς να είναι επί ποδός και τη συμμετοχή ακόμη drones και ελικοπτέρου.

Τα Εξάρχεια θα είναι και φέτος στο επίκεντρο των μέτρων ασφαλείας με δύο drones και ένα ελικόπτερο να μεταδίδουν εικόνες στο Κέντρο Επιχειρήσεων. Την ίδια στιγμή, ισχυρές δυνάμεις θα βρίσκονται έξω από κυβερνητικά κτίρια, πρεσβείες, πανεπιστημιακά ιδρύματα και ειδικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Παράλληλα, για πρώτη φορά στους δρόμους θα βρίσκεται και η νεοσύστατη Ομάδα «Δράση» που αντικατέστησε την «ΔΕΛΤΑ». Πενήντα αστυνομικοί, σε πέντε ομάδες των δέκα, που θα επιβαίνουν σε δίκυκλα, θα κινούνται διαρκώς σε όλους τους χώρους του κέντρου της Αθήνας και ειδικότερα στα Εξάρχεια, ενώ θα υποστηρίζουν τις ενέργειες των ΜΑΤ.

Ποιοι σταθμοί του μετρό κλείνουν

Μετά από εντολή της ΕΛ.ΑΣ, σήμερα κλειστοί θα είναι τρεις σταθμοί του μετρό στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, οι σταθμοί του μετρό που θα κλείνουν διαδοχικά είναι: «Μέγαρο Μουσικής» στις 15:00 και «Ευαγγελισμός» και «Σύνταγμα» στις 16:30. Παρόλα αυτά, τα δρομολόγια το μετρό θα διεξάγονται κανονικά, ενώ οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση απ’ τους παραπάνω σταθμούς.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σύμφωνα με την αστυνομία, έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα είναι σε ισχύ για τις εκδηλώσεις για την «46η Επέτειο του Πολυτεχνείου», στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο μέχρι την Πλατεία Κάνιγγος.

Ειδικότερα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα είναι σε ισχύ απ’ τις 12:00 της Κυριακής 17 Νοεμβρίου 2019 και θα επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου στους οδικούς άξονες της Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, Λεωφόρου Αλεξάνδρας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις εκάστοτε κυκλοφοριακές συνθήκες.

Παράλληλα, σύμφωνα με απόφαση της «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.», θα διεξαχθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία – τρόλεϊ).

Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής έχει λάβει μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Τέλος, η αστυνομία καλεί τους οδηγούς ν’ αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και γύρω από την αμερικάνικη πρεσβεία, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Δες κι αυτό:

Πολυτεχνείο: Οι ιστορίες των πρώτων νεκρών της Χούντας | Video
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved