Με πυρετώδεις ρυθμούς προετοιμάζεται η Κυβέρνηση καθώς ο καιρός περνάει γρήγορα κι αφενός έρχονται οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στις 21 Αυγούστου για την έξοδο απ’ τα Μνημόνια κι αφετέρου η φετινή ΔΕΘ, στην οποία ο Αλέξης Τσίπρας «ποντάρει» προκειμένου να εξαγγείλει τις επόμενες δράσεις.

Το πρωί της Τρίτης συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο ΣΥΡΙΖΑ έχοντας στο επίκεντρο τα σχέδια της Κυβέρνησης ενόψει ΔΕΘ και πιο συγκεκριμένα τις παρεμβάσεις του Φθινοπώρου, οι οποίες θα σημάνουν και την έξοδο απ’ τα Μνημόνια, αλλά και την πορεία προς την ανάπτυξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες απ’ το ρεπορτάζ του real.gr, στη συνεδρίαση θα συζητηθούν η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την κατάργηση της μείωσης σε συντάξεις και αφορολόγητο το 2019 και το 2020, το πού θα κατευθυνθούν οι μόνιμες φοροελαφρύνσεις στον προϋπολογισμό του 2019 και το κοινωνικό μέρισμα του 2019, καθώς και η αύξηση του κατώτατου μισθού.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, το ύψος όλων αυτών και ακόμη περισσότερο το ποιους θα ωφελήσουν είναι που αναμένεται να κρίνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα των εκλογών του 2019, με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να επιδιώκουν να μεγιστοποιήσουν τον οικονομικό και πολιτικό αντίκτυπο τους για τα κοινωνικά στρώματα που φιλοδοξεί να εκπροσωπήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή τα κατώτατα και μεσαία κοινωνικά στρώματα.

Παράλληλα, κατά τη συνεδρίαση αναμένεται να υπάρξει και εισήγηση απ’ τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, σχετικά με τις δυνατότητες και τις εναλλακτικές που έχει η Κυβέρνηση για όλα τα παραπάνω ζητήματα.

Οι πολιτικές εξελίξεις του τελευταίου διαστήματις και ειδικά τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής αναμένεται ν’ απασχολήσουν επίσης το Πολιτικό Συμβούλιο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι σημαντικές ημερομηνίες:

  • 21η Αυγούστου, όπου ο Πρωθυπουργός απ’ την Πνύκα θα παρουσιάσει το πρόγραμμα της επόμενης μέρες και θ΄ανακοινώσει την επίσημη έξοδο απ’ τα Μνημόνια με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος.
  • 8 & 9 Σεπτεμβρίου, όπου ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ θα εξαγγείλει το εξειδικευμένο πρόγραμμα, αλλά και δράσεις για τα κατώτερα στρώματα.

Διαβάστε ακόμα:

Το 2019 έρχονται φοροελαφρύνσεις, λέει ο Τσίπρας

Photo: Nick Paleologos / SOOC