Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που έχει προκληθεί γύρω απ’ τη διαρροή της συνομιλίας μεταξύ του Παύλου Πολάκη και του Γιάννη Στουρνάρα, και με την εισαγγελική έρευνα να είναι σε εξέλιξη, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας λέει πως δεν ηχογράφησε ποτε τον κ. Στουρνάρα.

Ο Παύλος Πολάκης για τη συνομιλία με τον Στουρνάρα, για την οποία κατηγορείται ότι την ηχογράφησε με στόχο να απειλήσει τον διοικητή της ΤτΕ, λέει πως ουδέποτε απείλησε και ουδέποτε ηχογράφησε τον Γιάννη Στουρνάρα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, υποστήριξε πως δεν έχει κάτι να κρύψει, ενώ αναφερόμενος στην προκαταρκτική έρευνα για τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας του με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, είπε ότι «αν αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει ηχογράφηση θα φταίω εγώ να κάνω μήνυση στον Στουρνάρα και για τα άλλα με τα δάνεια».

Για όλον το πανικό που σηκώθηκε, που δεν σηκώθηκε τυχαία, βγαίνει η Attica Bank και λέει ότι τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Πολάκης, το όλο θέμα του δανείου του βγήκε τη στιγμή που ο κ. Τσουκάτος δήλωσε ότι «πήραμε 16 δισ. δραχμές το 2000. Τη στιγμή που βρέθηκαν καταθέσεις που έκανε εφοπλιστής στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα και προς την εταιρεία της Μαρέβας Μητσοτάκη».

Εγώ του είπα αφού το κάνετε για εμένα (σ.σ. την έρευνα) θα πρέπει να το κάνετε και για άλλα δύο, τρία δάνεια και αυτός μου απαντά ότι η εποπτεία είναι αλλού, στον SSM. Ότι μπορεί να ελέγξει μόνο την Attica Bank γιατί δεν είναι συστημική

Μιλώντας για το τι ακριβώς είπε στον κ. Στουρνάρα, αλλά και για τον ρόλο του ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ο κ. Πολάκης είπε: «Του είπα τι αρχιτραπεζίτης είσαι; Λέει ψέματα, μπορεί να ελέγξει τις συστημικές τράπεζες αρκεί να πάρει τη σχετική άδεια από την εποπτική αρχή», ενώ διερωτήθηκε: «Τι είναι ο Στουρνάρας; Ο πάπας της Ρώμης και δεν μπορούμε να του μιλήσουμε;».

Διαβάστε ακόμα:

Εισαγγελική έρευνα για τη συνομιλία Πολάκη-Στουρνάρα