Η χημική ανάλυση “δείχνει” ποιος είναι πίσω απ’ την επίθεση στον ΣΚΑΪ και το μόνο που μένει είναι και η επίσημη ανακοίνωση της οργάνωσης για ανάληψη ευθύνης.

Ποιος κρύβεται πίσω απ’ την επίθεση στον ΣΚΑΪ; Η Αντιτρομοκρατική εκτιμά πως βρίσκεται η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ), αυτό τουλάχιστον αποδεικνύουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων στα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού, που εξερράγη την περασμένη Δευτέρα.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή» από τη χημική ανάλυση διαπιστώθηκε ότι για την κατασκευή του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού χρησιμοποιήθηκε αμμωνιοδυναμίτιδα, δηλαδή η εκρηκτική ύλη – «ταυτότητα» της συγκεκριμένης οργάνωσης.

Η ανάλυση των υπολειμμάτων έγινε στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και η διαδικασία ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 21 Δεκεμβρίου. 

Οι πυροτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ. και η Αντιτρομοκρατική εκτιμούσαν από την αρχή στην επίθεση είχε χρησιμοποιηθεί ποσότητα περίπου δέκα κιλών ισχυρού εκρηκτικού, με πιθανή εκρηκτική ύλη την αμμωνιοδυναμίτιδα. Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων το επιβεβαίωσαν και όπως αναφέρει το δημοσίευμα πλέον αναμένεται η επίσημη ανάληψη ευθύνης απ’ την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών.

Αυτό που αναζητούν τώρα είναι το σημείο- “καταφύγιο” των δραστών, στο οποίο είχαν κρύψει και το σκούρο αυτοκίνητο μάρκας Opel -με το οποίο μετέφεραν τη βόμβα-στο διάστημα που μεσολάβησε από την κλοπή του τον Νοέμβριο, από τη Νέα Ιωνία, σύμφωνα με την «Καθημερινή».

Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής θεωρούν ότι οι μισθώσεις χώρων πάρκινγκ για την απόκρυψη οχημάτων και εξοπλισμού αποτελεί συνήθη τακτική των «ανταρτών πόλης».

Οι έρευνες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, συγκεντρώνουν βίντεο από κάμερες ασφαλείας σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων από το σημείο της επίθεσης για να ανασυνθέσουν το δρομολόγιο διαφυγής και να προσδιορίσουν εάν το σκούρο Opel που βρέθηκε καμένο στα Άνω Πετράλωνα συνοδευόταν από άλλο όχημα υποστήριξης, όπως σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν.

Να θυμίσουμε ότι η βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΪ έγινε τα ξημερώματα στις 17 Δεκεμβρίου αφήνοντας πίσω της -ευτυχώς- μόνο υλικές ζημιές. 

Διαβάστε επίσης:

Video-ντοκουμέντο: Η στιγμή που διέφυγαν οι δράστες απ’ τον ΣΚΑΪ